16 hetes terhes vagyok, de nem terveztem. Nem volt szívem elvetetni a babát. Viszont sosem akartam gyereket, sok ok miatt. Tudom, hogy felelőtlen voltam. Inkább szednem kellett volna fogamzásgátlót. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, sírtam és remegtem, úgy össze voltam törve. Azóta minden este úgy fekszek le, hogy bárcsak egy rossz álom lenne az egész. Minden nap szorongok. Leginkább a szülés miatt, attól már most nagyon kivagyok, és minden nap azzal a tudattal kell élnem, hogy lesz valami komplikáció, vagy nem fogom bírni a fájdalmat. De azért is szorongok, hogy nem fogom bírni a gyereknevelést sem. Lelkileg nagyon megviselt ez a 4 hónap, és hol van még a vége...
10 És akkor mi a magyarázat arra, hogy 9 hónap rettegés után teljesen nyugodt gyerekem lett? A terhesség alatt fel sem tudtam kelni és egy orvoscsapat állt készenlétben, hogy bármikor kiszedjék a babát ha azonnal meg kell menteni az életemet, várhattam, hogy 24 hetes legyen, mert akkor már viszonylag életképes, gyönyörű és nyugodt terhesség volt, gondolhatod. Na azt hiszem a kortizollal szemben győzött a genetika, egy gyerek személyisége nem attól függ, hogy mennyire volt ideges terhesen az anyja.
2022. márc. 10. 20:33
12/18 anonim válasza:
11- szerencsére nem tapasztalhattad meg azt, hogy egy ilyen terhesség után lehetne ez másként is. Anyukám veszítettem el várandósság alatt. Tudtuk előre, hogy be fog következni, mégis reméltük, hogy ez másként lesz. Kb 7 hetesen tudtuk, hogy mostmár csak a lejtőn lefelé tart, 30 hetesen veszítettem el őt és rettenetesen sírós, érzékeny kisfiam lett. Igen, lehet, hogy nem is emiatt, de a másik két gyerekem sokkal kiegyensúlyozottabb, pedig tűz és víz a személyiségük.
2022. márc. 10. 21:52
13/18 anonim válasza:
Egyébként ha valakit boldoggá tesz felőlem nyugodtan gondolhatja az ellenkezőjét, hogy a magzatka érzi ha anya ideges. Mindenkinek lehet véleménye, bár tapasztalata gondolom nem sokatoknak van, de ettől függetlenül én mindenki véleményét elfogadom, mindenki abban hisz amiben akar. Fordítva is elvárnám ezt a hozzáállást, lepontozás helyett.
2022. márc. 10. 21:54
14/18 anonim válasza:
12 Sajnálom. De ha nem így történt volna, akkor most csak ennyit gondolnál: a harmadik gyerekem sírós, a másik kettő meg nem. Én is egy hisztérika voltam gyerekkoromban, tesom pedig nem, más a személyiségünk.
2022. márc. 10. 21:56
15/18 anonim válasza:
Számos pszichológiai kutatás is van erre vonatkozóan, szóval ennyire azt állítani, hogy a kettőnek nincs köze egymáshoz: balgaság. Igen, van, akire egyébként nem hatott ki, van akire meg igen. Elfogadom, ha te azt gondolod, hogy senkire nem hat ki, de nagyon erőszakos stílust használsz arra, hogy neked lehessen igazad.
2022. márc. 10. 22:02
16/18 anonim válasza:
11.
Őszintén sajnálom amiben részed volt és azt hogy nem tudtad élvezni a terhesseged legalább egy részét !
Őszintén örülök annak viszont hogy a gyermeked kiegyensúlyozott és nyugodt … nem tudom mennyi idos …?
De kívánom hogy mindig így is maradjon! De sajnos nem minden esetben mondható ez el ! Közvetlen környezetemben történt :
Sogornom 23 hetesen elvesztette az édesapját szivrohamban ,32 hetesen pedig az anyukája lett öngyilkos , kiugrott a 8. Emeletről ! A kislánya bár egészséges, de érzékeny, nem a legjobb szó rá az “idegileg labilis” de valami olyasmi … jelenleg 12 éves már , aranyos kislány egyébként de látszik meg is rajta valami ! Pedig mindene meg van ! De ami akkor anyukaban végbement kizárt hogy a gyerek ne érezte volna ezt … 2.5 hónap alatt mindkét szulod meghal úgy hogy te hamarosan szulsz !? Szörnyű lehetett !
12-esnek!
Nagyon sajnálom amit neked is át kellett élned ! És sajnos látok reaciot abban hogy a gyermeked lehet hogy ezért érzékenyebb !
2022. márc. 10. 22:04
17/18 anonim válasza:
A szüléstől ne félj, ha ott vagy majd sodródsz az árral. Túl fogod élni, ez szinte biztos 😄. Az anyává válás meg szerintem fokozatosan alakul ki. A gyermeked csinál belőled anyát, napról napra egyre erősebb lesz a kapocs. Kérdé,hogy a apával mi van? Ő melletted van vagy egyedül figod nevelni?
2022. márc. 10. 22:08
18/18 anonim válasza:
Reméljük ha megszületik akkor megváltoznak majd az érzéseid, vagy majd ha érzed ahogy rugdos.
Ha nem, akkor jobb lett volna elvetetni mert szegény már most érzi hogy egyáltalán nem akarod, mi lesz majd ha meglesz…
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!