Algopyrin arthat a babamnak?
Terhesség alatt szedhető Algopyrin.
De 4-5 hetesen még nincs veled olyan kapcsolatban az embrió hogy kapna a gyógyszerből.
CSAK a második trimeszterben, orvosi javaslatra szedhető az Algopyrin, egyébként súlyosan magzatkárpsító hatása LEHET.
Bizonyos esetekben, ha más kezelési lehetőség nincs, a metamizol egyszeri adagjainak alkalmazása a terhesség első és második trimeszterében elfogadható lehet, a kezelőorvossal vagy gyógyszerésszel történt megbeszélés, és a metamizol kezelés előnyeinek és kockázatainak gondos mérlegelése után. Általánosságban azonban, a metamizol alkalmazása a terhesség első és második trimeszterében nem ajánlott.
A terhesség harmadik trimeszterében tilos alkalmazni az Algopyrin-t, az anyai és a magzati szövődmények fokozott kockázata miatt (vérzés; a magzat egy fontos erének, az úgynevezett Botallo-vezetéknek a korai záródása, ami normálisan csak a születés után záródik be).
2-es vagyok. Tegnap este pont olvastam az Algopyrinről és tényleg nem annyira ajánlott.
De akkor mit lehet bevenni pl olyan fejfájásra amit már nehezen visel az ember?
Köszi!
Mondta a védőnő a Panadolt is csak elfelejtettem. Bár nekem sajnos ezek a fajta gyógyszerek nem szoktak használni de majd kipróbálom, hátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!