Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pajzsmirigy alulműködéses...

Pajzsmirigy alulműködéses anyukák?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Alapjáraton nem vagyok paramami, de azért nem mindig érték egyet az orvosommal, de csak félelemből nem. Vagyis igazából ez az első alkalom. Nemrég beszéltem vele, mármint az endokrinológusommal. PM alulműködő vagyok (szubklinikus) és kb. egy éve szedek rá gyógyszert, kizárólag babatervezés miatt, ami már eleve nem tetszett, mivel alapjáraton nem éreztem jól magam, voltak tüneteim. Na de végül megkaptam, be is állt szépen a TSH. Az endokrinológusom egyébként jófej, eddig nem volt gondom vele, igazából most sincs, csak félek, aggódom. Tudom, ő az orvos, nem én. Tehát az eredményem TSH 0,38 lett. 125 mikrogramm gyógyszert szedek egy ideje, igazából a baba miatt csupán, mivel megugrott az értékem a terhesség alatt. Mikor megláttam a jelenlegi értéket, kicsit megijedtem. Szinte biztos voltam benne, hogy lejebb vesszük az adagomat, de nem...😕 Kérdezte, hogy hogy érzem magamat, mondtam hogy jól. Kérdezte van e problémám, mint stressz érzés, szívverés éjszaka? Mondtam egyszer fordult elő az utóbbi, pár nappal ezelőtt, hogy kb. 2-ig nem tudtam aludni, de amúgy ezenkívül semmi. Említettem, hogy mikor megláttam az értéket, megijedtem, hogy túl sok a gyógyszer. Azt mondta, hogyha nem érzem magam jól vagy ilyenek, akkor jelezzem neki, keressem, telefonálnak, de egyelőre tartjuk a 125 mikrogrammot. Ha nem leszek jól, akkor lejebb veszünk belőle persze. A 6 hetes kontroll helyett már csak 8 hetente lesz kontrollom (vérvétel+megbeszélés), jelenleg 22 hetes terhes vagyok.

Tudom, hogy nem kellene okoskodnom, de az értéket nézve majdnem átmentem túlműködőbe és félek. Azt is tudom, hogy nem vagytok orvosok, de mégis jó lenne hallani pár tapasztalatot. Ma reggel már csak 100-at vettem be, mert biztos voltam benne, hogy lejebb visszük az gyógyszert.

Felesleges félek, strapálom az agyamat?

2022. márc. 7. 12:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt nem teljesen értem miért kéne 2 személyre 2x adag... Én egyik nap 50 másik nap 75 szedek, nem duplaztunk semmit, sőt én be se tartom a 30 percet mert amit én szedek annál nincs ilyen szabaly, én magan úton nezetem a tsh és t4 ertekeim kb havonta (terhesseg alatt a t4 is nagyon fontos, a tsh önmagában nem relevans), most így stabilan 1.5 körül van, teljesen jó
2022. márc. 7. 14:20
 12/18 A kérdező kommentje:
#11 Folyamatosan emeltünk persze, nem egyik pillanatról a másikra, 75-öt kezdtem szedni pozitív tesztől (természetesen orvosi utasítás volt), aztán mindig magasabb lett az adag - ami ugye indokolt volt, a legutóbbi, a 6 héttel ezelőtti értékem 1,8 volt, úgyhogy ekkor megemeltük 125 mikrogrammra, amit jelenleg is tartok. Nálunk nincs magán, vagyis igazából az egész rendszer magán. Ingyenes egyébként, de ugye akkor lehet menni, amikor mondják.
2022. márc. 7. 14:27
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
1.8-as értéknél az én orvosom nem emelt volna mondjuk. De persze ő az én panaszaimat, a tied meg a te panaszaidat ismeri.
2022. márc. 7. 14:37
 14/18 A kérdező kommentje:
#13 Nekem már addigra nem voltak panaszaim. Csak mikor felugrott egy időre a terhesség elején 3,9-re, akkor jött vissza a torokszorulás egy kis időre, de mikor lejebb ment újra, megszűnt. Hát csinálom, amit mond. Jobbat nem tudok. Valószínűleg a baba is termel már magának, azért lett olyan az érték amilyen.
2022. márc. 7. 14:44
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem bízz az orvosodban.

Nagyon egyéni az is, hogy ki mennyit szed. Nekem pl. a kezdő tsh-m 8 volt, és 50 mikrogramm syntrhoxin (letroxot nem bírtam szedni) levitte 1.8-ra.

2022. márc. 7. 15:07
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Terhesseg alatt az also hatarertek alacsonyabb. Elso trimeszterben 0.1, masodikban 0.2, harmadikban 0.3.
2022. márc. 7. 15:35
 17/18 A kérdező kommentje:
Így is teszek. Eddig is így volt. Csak most az egyszer kicsit paráztam. Köszönöm szépen! 😊
2022. márc. 7. 15:41
 18/18 A kérdező kommentje:
#16 Köszönöm! 😊
2022. márc. 7. 15:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!