Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Táppénz alatt üzemorvos?

Táppénz alatt üzemorvos?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy hónapja 9-es kóddal vagyok táppénzen, mert volt egy fenyegető vetélésem és véreztem.

A vérzés 2 hete elmúlt, szerettem volna visszamenni dolgozni (irodai munka), de a munkáltatóm elküldött az üzemorvoshoz, hogy döntse el, alkalmas vagyok-e.

Megkérdezte a felettesem, hogy tp-n vagyok-e még, mert hogy úgy állítólag az üzemorvos nem vizsgálhat meg. Mondtam, hogy igen, mert beszéltem a saját orvosommal, és ő úgy látta a legjobbnak, ha nem szüneteltetjük még a tp-t amíg a döntés meg nem születik.

Az üzemorvos azt tanácsolta, hogy semmiféleképpen ne menjek vissza és adott egy papírt, miszerint “ideiglenesen alkalmatlan” vagyok a munkavégzésre.

Lehet nekem ebből bármi hátrányom? Ha jól tudom, tp alatt nem rúghatnak ki, de utána sem, ha majd szülés előtt kiveszem a maradék szabadságomat és elkezdem igényelni a CSED-et?

Köszönöm a válaszokat előre is!

2022. márc. 7. 11:59
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok, aki kérdezte az elején a szabit.

Anyagilag abban a hónapban jársz csak jobban, amúgy így nem számít, hogy megvan a munkaviszonyod.

Ne pazarold el,szerintem, jól jön majd.

Táppénzen vagy, így azt hiszem az autózás már nem releváns.

2022. márc. 7. 17:51
 22/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! ☺️ Igen, az autózás már nem számít.
2022. márc. 7. 19:13
 23/24 anonim ***** válasza:
89%

Facebook:

TB-kisokos kismamáknak csoport.

Édesanyák szakértői csoport.

Mindkettőben szakértők segítenek.

Szabadság kivételes felesleges, kiírt dátum elött 28 nappal kérhető a CSED, de ennek így én nem látom értelmét a te esetedben. A szabadságok halmozódnak, amíg otthon vagy, ez a szabadságod is megy hozzáadódik a többihez. Jól fog majd jönni később.

A CSED a béred 100%

Amúgy a tp napokat átugorják, a szülés (te esetedben tp) elöőtti 3 hónapot megelőző 180 nap átlagbére fogja adni a GYED összegét.

Kirúgni pedig nem rúghat, mert terhes vagy, utána a gyerek 3 éves koráig (2 tuti) védve vagy. Ha visszamész, akkor azonban kirúghat.

2022. márc. 7. 22:32
 24/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! ☺️
2022. márc. 8. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!