Táppénz alatt üzemorvos?
Sziasztok!
Egy hónapja 9-es kóddal vagyok táppénzen, mert volt egy fenyegető vetélésem és véreztem.
A vérzés 2 hete elmúlt, szerettem volna visszamenni dolgozni (irodai munka), de a munkáltatóm elküldött az üzemorvoshoz, hogy döntse el, alkalmas vagyok-e.
Megkérdezte a felettesem, hogy tp-n vagyok-e még, mert hogy úgy állítólag az üzemorvos nem vizsgálhat meg. Mondtam, hogy igen, mert beszéltem a saját orvosommal, és ő úgy látta a legjobbnak, ha nem szüneteltetjük még a tp-t amíg a döntés meg nem születik.
Az üzemorvos azt tanácsolta, hogy semmiféleképpen ne menjek vissza és adott egy papírt, miszerint “ideiglenesen alkalmatlan” vagyok a munkavégzésre.
Lehet nekem ebből bármi hátrányom? Ha jól tudom, tp alatt nem rúghatnak ki, de utána sem, ha majd szülés előtt kiveszem a maradék szabadságomat és elkezdem igényelni a CSED-et?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Én vagyok, aki kérdezte az elején a szabit.
Anyagilag abban a hónapban jársz csak jobban, amúgy így nem számít, hogy megvan a munkaviszonyod.
Ne pazarold el,szerintem, jól jön majd.
Táppénzen vagy, így azt hiszem az autózás már nem releváns.
Facebook:
TB-kisokos kismamáknak csoport.
Édesanyák szakértői csoport.
Mindkettőben szakértők segítenek.
Szabadság kivételes felesleges, kiírt dátum elött 28 nappal kérhető a CSED, de ennek így én nem látom értelmét a te esetedben. A szabadságok halmozódnak, amíg otthon vagy, ez a szabadságod is megy hozzáadódik a többihez. Jól fog majd jönni később.
A CSED a béred 100%
Amúgy a tp napokat átugorják, a szülés (te esetedben tp) elöőtti 3 hónapot megelőző 180 nap átlagbére fogja adni a GYED összegét.
Kirúgni pedig nem rúghat, mert terhes vagy, utána a gyerek 3 éves koráig (2 tuti) védve vagy. Ha visszamész, akkor azonban kirúghat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!