Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Táppénz alatt üzemorvos?

Táppénz alatt üzemorvos?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy hónapja 9-es kóddal vagyok táppénzen, mert volt egy fenyegető vetélésem és véreztem.

A vérzés 2 hete elmúlt, szerettem volna visszamenni dolgozni (irodai munka), de a munkáltatóm elküldött az üzemorvoshoz, hogy döntse el, alkalmas vagyok-e.

Megkérdezte a felettesem, hogy tp-n vagyok-e még, mert hogy úgy állítólag az üzemorvos nem vizsgálhat meg. Mondtam, hogy igen, mert beszéltem a saját orvosommal, és ő úgy látta a legjobbnak, ha nem szüneteltetjük még a tp-t amíg a döntés meg nem születik.

Az üzemorvos azt tanácsolta, hogy semmiféleképpen ne menjek vissza és adott egy papírt, miszerint “ideiglenesen alkalmatlan” vagyok a munkavégzésre.

Lehet nekem ebből bármi hátrányom? Ha jól tudom, tp alatt nem rúghatnak ki, de utána sem, ha majd szülés előtt kiveszem a maradék szabadságomat és elkezdem igényelni a CSED-et?

Köszönöm a válaszokat előre is!

2022. márc. 7. 11:59
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Amíg keresőképtelen vagy, az üzemorovos nem bírálhat el alkalmasságot.
2022. márc. 7. 12:46
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
1-es jól írja. A háziorvosodnak kell eldöntenie hogy kereső képes vagy vagy nem. Ha Ő nem tud erről dönteni akkor az adott szakorvosnak kell. Az üzemorvos valóban csak akkor döntheti ezt el ha a háziorvos kiír táppénzről tehát szerinte újra kereső képes vagy, akkor mész üzemorvoshoz és majd eldönti hogy dolgozhatsz-e vagy sem. Ha nem doglozhatsz akkor adnia kell egy papírt hogy nem vagy még munkaképes azzal a papírral meg mész a háziorvoshoz vissza tp-re. Ennyi.
2022. márc. 7. 12:50
 3/24 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Akkor a tp-t, és a CSED-et, GYED-et ugyanúgy kapom majd, nem lesz semmi gond ebből?
2022. márc. 7. 12:51
 4/24 anonim ***** válasza:
Miből?
2022. márc. 7. 13:20
 5/24 anonim ***** válasza:
Miért vennéd ki szülés előtt a szabikat? Akkor is meg kellene szakítani a táppénzt…
2022. márc. 7. 13:21
 6/24 anonim ***** válasza:

A szabadságodat ne vedd ki, amúgy akkor sem rúghat ki, de jól jön az a szabi majd gyed után vagy gyes utàn a beszoktatásra..

Mennyi ideje dolgozol és mennyi ideje vagy ezen a munkahelyen?

Ettől is függ az utolsó kérdésed és az én tanácsom is.

2022. márc. 7. 13:21
 7/24 A kérdező kommentje:
Mo-n 2 éve van folyamatos munkaviszonyom megszakítás nélkül, de ennél a cégnél csak fél éve vagyok. Azért szerettem volna kivenni a szabadságomat CSED előtt, mert nagy pocakkal már megterhelő lenne a mindennapos hosszú autózás.
2022. márc. 7. 13:32
 8/24 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem írni, hogy még mielőtt veszélyeztetett lettem le kellett adni ilyen szabadság-tervezetet, akkor írtam be a szabikat a szülés előtti hónapra, de ezen persze tudok változtatni.
2022. márc. 7. 13:34
 9/24 anonim ***** válasza:

Azért szerettem volna kivenni a szabadságomat CSED előtt, mert nagy pocakkal már megterhelő lenne a mindennapos hosszú autózás.

Miért kellene minden nap autóznod?

2022. márc. 7. 13:38
 10/24 A kérdező kommentje:
Utolsó: fentebb leírtam. Még a veszélyeztetett terhesség és táppénz előtt adtam le a szabadság-tervezetemet, akkor így láttam a legjobbnak, mivel messze van a munkahelyem és a home office sajnos nem opció.
2022. márc. 7. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!