Táppénz alatt üzemorvos?
Sziasztok!
Egy hónapja 9-es kóddal vagyok táppénzen, mert volt egy fenyegető vetélésem és véreztem.
A vérzés 2 hete elmúlt, szerettem volna visszamenni dolgozni (irodai munka), de a munkáltatóm elküldött az üzemorvoshoz, hogy döntse el, alkalmas vagyok-e.
Megkérdezte a felettesem, hogy tp-n vagyok-e még, mert hogy úgy állítólag az üzemorvos nem vizsgálhat meg. Mondtam, hogy igen, mert beszéltem a saját orvosommal, és ő úgy látta a legjobbnak, ha nem szüneteltetjük még a tp-t amíg a döntés meg nem születik.
Az üzemorvos azt tanácsolta, hogy semmiféleképpen ne menjek vissza és adott egy papírt, miszerint “ideiglenesen alkalmatlan” vagyok a munkavégzésre.
Lehet nekem ebből bármi hátrányom? Ha jól tudom, tp alatt nem rúghatnak ki, de utána sem, ha majd szülés előtt kiveszem a maradék szabadságomat és elkezdem igényelni a CSED-et?
Köszönöm a válaszokat előre is!
A szabadságodat ne vedd ki, amúgy akkor sem rúghat ki, de jól jön az a szabi majd gyed után vagy gyes utàn a beszoktatásra..
Mennyi ideje dolgozol és mennyi ideje vagy ezen a munkahelyen?
Ettől is függ az utolsó kérdésed és az én tanácsom is.
Azért szerettem volna kivenni a szabadságomat CSED előtt, mert nagy pocakkal már megterhelő lenne a mindennapos hosszú autózás.
Miért kellene minden nap autóznod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!