Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Táppénz alatt üzemorvos?

Táppénz alatt üzemorvos?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy hónapja 9-es kóddal vagyok táppénzen, mert volt egy fenyegető vetélésem és véreztem.

A vérzés 2 hete elmúlt, szerettem volna visszamenni dolgozni (irodai munka), de a munkáltatóm elküldött az üzemorvoshoz, hogy döntse el, alkalmas vagyok-e.

Megkérdezte a felettesem, hogy tp-n vagyok-e még, mert hogy úgy állítólag az üzemorvos nem vizsgálhat meg. Mondtam, hogy igen, mert beszéltem a saját orvosommal, és ő úgy látta a legjobbnak, ha nem szüneteltetjük még a tp-t amíg a döntés meg nem születik.

Az üzemorvos azt tanácsolta, hogy semmiféleképpen ne menjek vissza és adott egy papírt, miszerint “ideiglenesen alkalmatlan” vagyok a munkavégzésre.

Lehet nekem ebből bármi hátrányom? Ha jól tudom, tp alatt nem rúghatnak ki, de utána sem, ha majd szülés előtt kiveszem a maradék szabadságomat és elkezdem igényelni a CSED-et?

Köszönöm a válaszokat előre is!

2022. márc. 7. 11:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
58%

Ember, terhes vagy, táppénzen vagy, otthon vagy.

Kit érdekel a tervezet, meg a home office?

2022. márc. 7. 13:43
 12/24 A kérdező kommentje:
Jesszus, de kedves! 😂 Annak az embernek írtam le válaszként, aki kérdezte, hogy minek akartam kivenni a szabimat még a CSED előtt. Alapvetően mielőtt a dolgok rosszra fordultak, így terveztem, ennyi. De ez az infó jelen pillanatban számomra is jelentéktelen, pont, mint a kommented. 🙈
2022. márc. 7. 13:47
 13/24 anonim ***** válasza:

Most (!) minek akarod kivenni, ha táppénzen vagy? Én ezt kérdeztem….

Ha táppénzen vagy és szabira akarsz menni akkor megint meg kell szakítani a táppénzt, menni az üzemorvoshoz, stb… de minek?

Csedet nyugodtan kezdheted előbb, de ahhoz is le kell záratni a táppénzt az orvossal.

2022. márc. 7. 13:50
 14/24 anonim ***** válasza:
29%
13, fogalma nincs a kérdezőnek semmiről, a válaszokat meg nem érti. Kár bele a szó.
2022. márc. 7. 13:52
 15/24 anonim ***** válasza:
14. Azért válaszolok neki, hogy legyen fogalma. Nem esik nehezemre. 👍
2022. márc. 7. 13:54
 16/24 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

1. Arra gondoltam, hogy ha már úgyis kivettem volna, a szabival pénzügyileg jobban járnék, mint a táppénzzel.

2. Erről a folyamatról

nem volt infóm, nyilván azért értetlenkedek itt.

3. Rendben, ez világos.

2022. márc. 7. 13:57
 17/24 A kérdező kommentje:

Nyilván azért kérdezek itt, mert fogalmam sincs, igen. Mivel tini korom óta külföldön tanultam és dolgoztam, itthon pedig minden máshogy működik. Szerintetek mégis mire való ez az oldal, ha nem a kérdezésre?

De gratulálok, hogy egy gyermekét nemrég majdnem elvesztő kismamának szólogattok be, meg hülyéztek le, akiről semmit nem tudtok! Hányinger.

Mindenesetre köszönöm azoknak, akik érdemleges választ adtak.

2022. márc. 7. 14:00
 18/24 anonim ***** válasza:
16%

17. “egy gyermekét nemrég majdnem elvesztő kismamának…”

Eddig a pontig nagyon szívesen válaszoltam neked, de:

- Ez nem tartozik senkire és emiatt nem mentesülsz az alól, hogy nem vagy képben a dolgokkal. Ezer és egy oldal, Fb csoport van ami ezzel foglalkozik. 2 perc alatt kikereshetnéd a 100%-ig valid információt.

- Esetleg megkérdezhetnéd a munkahelyeden is, mi lenne ilyenkor a teendő és mi az ami mondjuk mindkettőtöknek a legjobb lenne akár anyagilag is. Biztos értékelnék.

# 15. válaszoló.

2022. márc. 7. 14:05
 19/24 A kérdező kommentje:

Hát ne haragudj, de nagyon rossz időszakon vagyok túl, és undorítónak találom azokat, akik minden ismerettség nélkül belémrúgnak, lehülyéznek.

Nyilván nem jókedvemből kerültem ebbe a helyzetbe, és nehogy azt hidd, hogy egy percig is erre kenném, hogy nem tudom, Mo-n hogy működnek ezek a dolgok (írtam én bárhol is ilyet??!! 🤦🏼‍♀️).

De kár is nektek magyarázkodni, én csak egy pár kérdést jöttem feltenni. Az eddigi válaszokat értettem, köszönöm.

További szép napot!

2022. márc. 7. 14:13
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
A szabadságodat nem fogod tudni kivenni szülés előtt, mert ahhoz ki kellene írni gyógyultnak. Ezt meg egy orvos sem fogja leigazolni több hónapos táppénz után.
2022. márc. 7. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!