Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Előfordulhat olyan, hogy...

Előfordulhat olyan, hogy belehal az ember a félelembe vagy a fájdalomba szülés közben?

Figyelt kérdés
Terhes vagyok, de nem terveztem. Nem akartam elvetetni, most már nem is tudom. Nagyon félek a szüléstől. Gyomoridegem van majdnem minden nap. Sokszor úgy érzem, hogy nem fogom túlélni a szülést. Nagyon gyenge az idegrendszerem, és a fájdalmat sem bírom. Pánikbeteg vagyok, vannak különféle fóbiáim, még egy tűszúrástól is félek. Nem hiszem, hogy képes vagyok egy ilyen brutális dologra. Arra is gondoltam, hogy lehet, hogy a hatalmas félelemtől megáll a szívem.
2022. márc. 1. 14:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Javasolnám, hogy perinatális tanácsadót keress meg. Egyrészt kapsz normális információt a szülésről, másrészt elképesztően nyugtató a viselkedésük. És perinatális tanácsadó által javasolt pszichológust keress fel, és jó kezekben leszel.

Én saját részről kifejezetten szeretek szülni, amíg az első fájás el nem indul, aztán pokolba kívánom az egészet. De fogfájás vagy fülfájás sokkal rosszabb.

2022. márc. 1. 18:14
 12/14 anonim ***** válasza:

Mindenképp jó szakembereket keress (pszihiáter, nőgyógyász, védőnő). Fontos, hogy szoros kontankban legyél velük. Ha bármi kétséged van, akkor fordulhass hozzájuk. Megeshet, hogy emiatt inkább császárod lesz, de ez nem probléma. Sőt, inkább jobb neked szerintem. Nyugtatót, szorongásgátlót a szakember valószínűleg fel fog írni. Próbálj meg lelkileg készülni rá. Ha szeretnéd, akkor írj nekem privátban és szívesen beszélgetek veled ezekről és minden kérdésedre válaszolok. Hidd el, hogy megoldható a helyzet.

(Tű és vérfóbiám volt régen. Pánikbeteg is voltam. Én egyedül gyógyultam ki belőle)

2022. márc. 1. 18:16
 13/14 anonim ***** válasza:
42%

Nem értem ezt a:Nem akartam elvetetni dolgot.

Olyan egyszerű pedig...

2022. márc. 1. 20:35
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem hallottam ilyenről még kérdező, de nem fordul elő. inkább félelemtől a hüvelyi szülés, lasabb és elnyulo lehet. pszhihologus kell neked, megh asonlok.
2022. márc. 2. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!