Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért olyan elítélendő, ha...

Miért olyan elítélendő, ha valaki terhesség alatt hetente megiszik egy-két pohár alkoholt, és havonta elszív egy cigit?

Figyelt kérdés
Ennyitől baja lesz a gyereknek?
2022. márc. 1. 07:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
89%
Azért mert nincs biztonságos mennyiségű alkohol terhesség alatt és nem szeretném hogy magzati alkohol spektrumzavar alakuljon ki, ami egyébként 100ból 1 embernél jelen van, pont a jaj mi baj lesz egy két pohár borocskától. Nekem fontos ennyire a születendő gyermekem egészsége. Akinek pedig fontosabb az alkohol, annak a fogamzásgátló szerek tárháza elérhető, hiszen ennél csak nagyobb lemondásokkal fog járni a gyerek, ha megszületik.
2022. márc. 1. 08:52
 12/21 anonim ***** válasza:
36%
A cigit nem igazán értem, hogy havi egyszer elszívsz egyet, az még csak nem is esik jól, hisz budosnek erzed, meg nincs is nikotin fuggoseged. Én szeretem a sört nagyon, de amikor terhes vagyok egyaltalan nem kivanom, nem is ertem 😄. Ugy havi egy két alkalommal megiszok egy pohar sört, az szerintem tök belefér. Töményt nem innék egy kicsit sem.
2022. márc. 1. 08:58
 13/21 anonim ***** válasza:
92%
Amikor az anya cigizik, a baba fuldoklik a méhében, és már akkor veszélyes szintre emelkedik az alkohol a szervezetében, amikor az anyja még csak enyhén spicces. Ezért. Lehet, hogy egy-két alkalomtól maradandó károsodást nem szenved, de ha megszületett, se fogod remélhetőleg néhány hetente pár percet fojtogatni, csak mert miért ne.
2022. márc. 1. 09:13
 14/21 anonim ***** válasza:
87%
Mert kockázatja a gyermeke egészségét. A minimális kockázat is kockázat. Az én lelkiismeretem nem lett volna nyugodt.
2022. márc. 1. 10:49
 15/21 anonim ***** válasza:
57%
Az egész méreganyag el fog jutni a gyerekig is, az pedig veszélyes rá nézve. Lehet hogy nem lesz baja, de ha igen, hogyan számolsz el magadnak? És főleg neki, ha nagyobb lesz és megkérdezi, ő miért nem olyan mint a többiek?
2022. márc. 1. 12:50
 16/21 anonim ***** válasza:
88%
múgy meg 9 hónapot ki lehet bírni. Ha meg alkesz vagy, ne szaporodj.
2022. márc. 1. 12:51
 17/21 anonim ***** válasza:
35%

Én azon az elven vagyok, hogy a gyerekem egészsége a legfontosabb. Emiatt a terhesség és a szoptatás alatt sok dolgot kerülök és még többet helyezek előtérbe. Az alkohol, cigi, kávé alapból tiltólistás. Egyik sem fontos az életbenmaradáshoz nekem. Viszont számomra nem csak ez fontos, mivel sok mással is mérgezhetem őt. Az egészséges táplálkozás nekem elengedhetetlen (vegyszermentes ételek, sovány husok, teljeskiőrlésű termékek, tanyasi tojás, sok zöldség gyümölcs, minimális olaj és csökkentett cukor fogyasztás). Emellett a mozgás, sport, vitaminfogyasztás is fontos. A vegyszereket a háztartásunkban is mellőzzük (mosás, takarítás). Természetes tisztálkodószereket használok.

Sok kockázat van a terhesség alatt. Amennyire lehet én minimalizálom, mivel nem szeretnék a gyerekemnek ártani. Ha valaki azzal jön, hogy akkor ne vegyek levegőt, akkor itt van arra is a válaszom: 1100 méter magasságban élünk egy kis svájci faluban. Sokkal tisztább a levegő itt.

2022. márc. 1. 13:26
 18/21 anonim ***** válasza:
95%
Hát nézd, nekem az első terhességem missed ab volt. Eszembe nem jutott akkor sem, és a mostani terhességemnél se, hogy igyak vagy cigizzek. Alapból nem bírom egyiknek se a szagát... Egy nőnek legyen már annyi önuralma, hogy nem veszélyezteti a gyerekét és leteszi ezeket a dolgokat.
2022. márc. 2. 07:04
 19/21 anonim ***** válasza:
68%
Hát figyelj én dohányoztam, de amióta kiderült, hogy terhes vagyok nem gyúktottam rá, pedig hidd el én is rágyújtanék. Az alkohol nos meg,egyébként is vitatott, hogy alapból az embernek árt-e vagy használ 1-2 ₩pohár vörösbor. Nyilván 1 kortytól nem dől össze a világ, de a rendszeres alkohol fogyasztást nem ajánlanám. Különben is, ha jól emlékszem elvileg 1-2 pohár alkohol is már dehidrataljá az ember szervezetét, akkor gondold el mi jut el ebből kicsihez. :(
2022. márc. 2. 07:48
 20/21 Nnn3 válasza:
A dohányzás elvileg növeli a bölcsőhalál kockázatát is, szerintem már ez egy meggyőző érv, hogy ne tedd. Már az is növeli, ha a családban valaki dohányzik és egy háztartásban lakik a babával, mindegy, hogy a lakásban nem gyújt rá. Gondolom akkor az sem kivétel, ha a terhes nő dohányzik.
2022. márc. 5. 23:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!