Terhes vagyok és táppénzre szeretnék menni az év végén? Ha tavaly 180 nap helyett csak 179 napom van meg, akkor már nem számolhatnak a 2009-es évből? (mert nem szeretném)
2009-ben nem volt meg a 180 nap biztosítási időm, csak kereken 179 (július 6.-tól december 31.-ig).
Ezért a táppénz összegét, a táppénzre kerülés első napjától visszaszámolva 180 nap átlagbéréből számolják. Jól gondolom?
Ha igen, akkor ugye nem fognak 1 nap miatt (179 nap) a 2009-es évből számolni?
Tavaly kevesebb volt a keresetem, nem járnék jól, ha meglenne a 180 napom.
Köszönöm a válaszokat!
Köszi, de én nem a Tgyásra gondolok, hanem, hogy idén elmennék táppénzre. A táppénz alapja az előző évi jövedelem, ha megvan a 180 nap. Sima táppénz, ami a betegszabadság után jár.
Csak , ugye nekem 179 napom van, és félek, hogy emiatt még besorolnak a 180 naposok közé.
Szia!
Az elözö évet veszik alapul,nekem sajnos elötte kevesebb volt a fizetésem az útolsó 7hónapban többet kerestem de ez sajnos semmit nemsegített rajtam.
Ha idén már van 180 bérezett napod, akkor nem fognak egy nap miatt visszaszámolni, hanem nézik a táppénz előtti 180 bérezett napot.
Igy már egyértelmű, a kérdés nem volt nekem az:) De ha nem volt 180 bérezett nap, akkor nem nézik, hogy 15 nap volt, vagy 179 nap, nem volt és kész:)
Idén megvan az egész év.
Csak a törvény úgy szól, hogy hiába van mondjuk 2010.októbere, akkor is a táppénz alapjának a 2009-es évet nézik. (ha megvan 2009-es évben a 180 nap). Ha nincs meg, akkor számolnak vissza, jelen példánkban, 2010 októbertől 180 napot és ezt veszik figyelembe.
Csak nekem 179 nap miatt nehogy mégis a 2009-es évet vegyék figyelembe. Ettől félek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!