Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jól teszem ha 2 perces fájások...

Jól teszem ha 2 perces fájásokkal megyek kórházba? Már a legvégén ha nagyon szenvedek?

Figyelt kérdés
2022. febr. 18. 09:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%

A legvégén mikor már nagyon szenvedsz nem tudsz úgy mozogni. A fájásnál meg kell kapaszkodni le kell térdelni vagy raborulni valakire valamire annyira fáj elgyengül a lábad is... Nem lehet haladni... kocsizni vagy felsetalni a szülészetre kifejezetten nehézkes lehet.

Hogy mennyi idő 5 perc es fájástol azt nem lehet tudni előre. Lehet több óra de lehet akár 1 is...

Személy szerint nekem 4 percessel indult a szülés de otthon még zuhanyoztam tettem vettem. 2 ora után mentünk a kórházba, ahol 2.5 óra után született meg a fiam

A második 1 és negyed óra volt összesen az első fájástol számítva..

2022. febr. 18. 11:58
 12/20 anonim ***** válasza:
77%

Én elkövettem ezt a hibát. Alig értünk be, és lóhalálban futottak velem. Akkor már a világodat nem fogod tudni, nemhogy koncentrálj az út alatt. Én veszélyesnek tartom. Nekem szerencsém volt, bár én inkább amiatt értem be később, mert egy nagyobb és egy kisebb fájás volt. A kisebbet sosen vettem fájásnak. Hiba volt. Mire rájöttem, jöttek a tolók.

Tudom, hogy szar a kórházban, otthoni körülmények között nyugodtabb a vajúdás, de bele sem merek gondolni, ha valami komplikáció lett volna, nem is tudok róla, vagy már későn megyek be.

2022. febr. 18. 12:32
 13/20 anonim ***** válasza:
56%
Az a baj ezt nem lehet tudni,nekem szabalyos ot perces volt aztan 1 ujjnyira voltam nyitva,ahogyan 8 ora oxitocinos fetrenges utan is maradt 1,5 ujjnyi. Nagy orom volt. Csaszar lett. Ugyhogy ez a fajaserosseg nemmsokat jelent. Az otthonszulesek nagy része meg azert tortenik,mert jaj kicsiz fajogat,vagy erzik a derekuk,kakilni kell es nemelyiknek kipottyan a gyerek. 😅 Az en kolleganomnek sem fajt semmi,nem volt fajasa,csak a dereka fajt. Szoval eleg lutri.
2022. febr. 18. 12:33
 14/20 anonim ***** válasza:
12%
Minèl kèsőbb mèsz be, annàl kisebb az esèlye, hogy idő lesz kàros beavatkozasokra. Mi a rosszabb, kocsiban megszülni egy egèszseges gyereket, vagy a korhazban egy oxigènhianyost, mert egy 200 kilòs orvos belekönyökölt a hasadba?!
2022. febr. 18. 12:40
 15/20 anonim ***** válasza:
91%

14-es:

-Minél később ér be, annál nagyobb az esélye, hogy nem lesz idő beavatkozni, ha komplikáció lép fel...Mit gondolsz, hogyha a gyereknek ne adj isten rögzül a feje és a köldökzsinórt elnyomja, akkor mi lesz? Szerencsés esetben mégis csak megmenti az életét egy káros beavatkozás, igaz?

-Aki a kocsiban egészséges gyereknek ad életet, az a kórházban is.

-A "hasbakönyöklés" az egy életmentő manőver. Ha az anya már nem tud hatékonyan nyomni, akkor hogy jöjjön ki belőle, ha nem segítenek neki, a gyerek megfullad!

Mindig az ilyen idióták gondolják úgy, hogy nekik van igazuk. Remélem szüléskor jól eltaknyolsz majd és felébredsz az álomvilágból!

2022. febr. 18. 12:57
 16/20 anonim ***** válasza:
82%

Kedves utolsó, képzeld, én meg pont, hogy örülök neki, hogy az (igaz, nem 200 kilós) orvos belekönyökölt a hasamba, hogy végre kijöjjön a fiam. A már említett 2 perces fájások nekem este 11től tartottak, és csak délelőtt negyed 10kor lett meg a fiam. Reggel 7kor kaptam oxit, na azután kezdtem tágulni. De akkor már nem is voltam szinte magamnál.

Kérdező, nem jó ötlet megvárni a 2perces fájásokat,tényleg nem tudsz már akkor normálisan se mozogni, se beszélni, az borzasztó már.

2022. febr. 18. 13:00
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
14esnek szólt, bocsi, csak közben írtak még
2022. febr. 18. 13:03
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
2 perces fájásokkal már sehová sem mész. Ott már nagyon erős a fájdalom,a fájások közti esetleges szünet épp csak arra elég, hogy levegőt vegyél. Ha kórházban tervezel szülni, érdemes az 5 perces fájásoknál elindulni. Vagy majd úgyis érzed, mikor jött el az idő.
2022. febr. 18. 13:57
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket elég fura olvasni. Én 4 perces semmilyen fájásokkal mentem be, hazaküldtek, hogy nem is vajúdás csak jóslófájás. Visszamentem pár óra múlva, az autóban már másfél-két perces fájásokkal, hogy nem múlik el sehogy se, én szerintem ez már fájás, nem csak jósló. Aztán fel is vettek, hogy 2 ujjnyira vagyok nyitva, és innentől számolva 14 óra volt még... A fájások meg úgy döntöttek leállnak 10 percesre. Nem tudom miért, orvos se értette, már magzatvíz se volt.

Nekem első baba volt, lehet azért. Én egyébként inkább bemennék előbb másodszor is, sokkal nekem otthon se lett volna jobb, de így legalább tudtam, hogy közbelépnek, ha baj van (szerencsére nem volt semmi).

2022. febr. 18. 14:47
 20/20 anonim ***** válasza:
Én 2 perces fájásokkal indultam el a kórházba. Az elindulástól számítva 40 perc alatt meglett a babám.(harmadik baba)
2022. febr. 19. 06:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!