Terhesség alatt inzulin kellene valóban? Többi lent
Figyelt kérdés
S.o.s‼️‼️‼️ Teljesen tanácstalan vagyok. Kérlek aki jártas ebben, segítsen. 2es cukorbeteg vsgyok. 5hetes kismama. Merckformin xr 1000et szedek este kettőt. A nőgyógyászom(sajnos nem ő fog terhesség alatt gondozni) azt mondta, semmiképpen ne hagyjam abba a merckformin szedését bárki bármit mond. Most jövök az endokrinoligustol, ő azt mondta a mai nappal hagyjam abba a gyógyszert és napi 3x inzulin. A nőgyógyászom azt mondta hogy mai kutatasok szerint lehet szedni a merckformint de a diabetológus szerint nem, és hogy mindenképpen inzulin mert hogy túlsúlyos is vagyok. Én nem látom annyira drasztikusnak a cukrom. Éhgyomri ált. 5.1-6. Éves után magasabb, 6-9 között. Ti mit tennétek? Kire hallgassak? Annyira félek az inzulintol valamiért..ha el js kell hagyni a gyógyszert, nem fokozatosan kellene? A nőgyógyászom azt mondta azért jó a merckformin mert nem csak a cukorra vsn jó hatással hanem a petefeszekre is. De az endokrinoligus ennek az ellenkezőjét mondja.2022. febr. 4. 11:45
1/18 anonim válasza:
Terhesen tok mindegy mar milyen hatassal van a petefeszkeidre.
Az endokrinologusnak ez a szakterulete, ebbol szakvizsgazott, ehhez ert.
Ertelemszeru, hogy o az ajanlasa evidens ebben.
2/18 anonim válasza:
Az a baj, hogy terhességben az éhgyomri vércukrot érdemes 5,4 alatt tartani, az étkezés utáni 1 órás vércukornak pedig Magyarországon 7 alatt kell lennie. Nálad ezek közül egyik sem teljesül, így ha szednél gyógyszert, ha nem valószínűleg az inzulin kelleni fog, főleg akkor, ha tartod szigorúan a diétát, amiről viszont nem írtál. A terhesség előrehaladtával csak rosszabbodni fognak az értékek amúgy.
3/18 anonim válasza:
Valószínű a betegsèged/-állapotod a terhesség alatt romlani
A Merck. Kevés is lesz a kutatások gyengék.
Endo doki kicsit jobban képben van, szerintem is amúgy az inzulin fog kelleni.
Cukorvizsgálat lesz neked hamarabb, ugye?
4/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :) még annyit, hogy csak terhesség alatt kell az inzulin, majd szoptatás(!?) után vissza lehet állni a gyógyszerre ugye? Nem kell életem végéig..
2022. febr. 4. 11:52
5/18 A kérdező kommentje:
... És ha most hirtelen abba hagyom a gyógyszert, nem fog elmenni a baba? Mert olvastam olyat is, hogy magzatmegtarto hatása is van, csak ezért..
2022. febr. 4. 11:54
6/18 anonim válasza:
Az első konzultálj másik diabetologussal, akár magán akár nem. Védőnővel, házi orvossal is beszélj. Ezt nem szabad így hirtelen eldönteni!!!
7/18 anonim válasza:
Az én endokrinológusom 13. hétig javasolta a Merckformint (IR-es vagyok).
8/18 anonim válasza:
6os vagyok. Hiába pontoztok le, nem mindegyik jó. Kismama társam az egyik miatt rosszul volt,megijesztette stb a
9/18 A kérdező kommentje:
Én zöldet nyomtam nem pontoztalak le
2022. febr. 4. 12:34
10/18 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!