Kismamik! Ha 19 hetes terhes vagyok akkor hány hónapos terhes vagyok 4 és fél nem? Tegnap összevitatkoztam az egyik ismerősünkel.
Igazad van azt tettem a végén, csak furcsa,hogy mindenki okosabb olyan is aki még se kismama se anyuka nem volt.
Köszönöm a választ.
Szerintem ha mar valaki ki tudja szamolni, hogy 20 het 5 honap es nagy bolcsen meg ezekutan masokat szol le, akkor szamoljon tovabb es mondja mar meg nekem, hogy akkor 40 het hany honap. Tiz???
Kezdjuk az elejen. 28 nap egyenlo 4 hettel, ami egyenlo egy HOLDHONAPPAL. 40 het tiz holdhonap. De ezt igy igen ritkan hasznaljuk.
A honapok ritkan 28 naposak.
Ha a terhesseget naptari honapokban akarjuk kifejezni (az emberek altalaban igy szoktak), akkor egy terhesseg 9 egesz honap es egy bo het.
Ha nem akarsz ossze-vissza kalkulalni es tiz honapos terhes lenni, akkor egyszeruen nezd meg, hogy az utolso mensid ota mennyi ido telt el.Ez a legegyszerubb.
Most meg az elejen talan nem lesz nagy kulonbseg a fent emlitett szamitashoz kepest, de minel tobb honap telik el es minel tobb napot csalunk el, annal nagyobb lenne az elteres, a terhesseg vegere ez majd egy honap lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!