Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik! Ha 19 hetes terhes...

Kismamik! Ha 19 hetes terhes vagyok akkor hány hónapos terhes vagyok 4 és fél nem? Tegnap összevitatkoztam az egyik ismerősünkel.

Figyelt kérdés
2010. szept. 10. 10:24
 1/9 anonim ***** válasza:
4 hónap és 3 hetes.20 hetesen leszel 5 hónapos.
2010. szept. 10. 10:29
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.Igen én is erre gondoltam csak kerekítettem :).
2010. szept. 10. 10:35
 3/9 anonim ***** válasza:
mond meg az ismerősödnek hogy menjen vissza általános iskolába és tanuljon meg számolni!
2010. szept. 10. 10:40
 4/9 Vilcsianyuja ***** válasza:
Én a hónapokat elválasztottam a hetektől (mivel a hónapok ugyebár nem 4 hetesek, hanem 30-31 naposak), mindig a kiírás időpontjához mértem. december 1-re voltam kiírva, így mindig egy-egy hó elsején töltöttem be egy-egy hónapot. Tehát mondjuk június 1-én mondtam magam 3 hónaposnak, mert még 6 hónap volt hátra a szülésig. A 40 hét amúgy is csak körülbelül 9 hónap (akkor jön ki a nagyjából 9 hónap, ha 38 héttel számolsz, vagyis a fogantatástól számítod a terhességet, nem az utolsó mensitől). De szerintem is jól mondtad, kb. 4 és fél hónapos terhes lehetsz. Amúgy meg, hogy ki hogyan számolja és mondja, szerintem nem olyan téma, amin érdemes lenne összeveszni, ha valaki nagyon köti az ebet a karóhoz (akármennyire hülyeséget is mond), hát hagyd rá :o)
2010. szept. 10. 10:56
 5/9 A kérdező kommentje:

Igazad van azt tettem a végén, csak furcsa,hogy mindenki okosabb olyan is aki még se kismama se anyuka nem volt.

Köszönöm a választ.

2010. szept. 10. 11:04
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ha mar valaki ki tudja szamolni, hogy 20 het 5 honap es nagy bolcsen meg ezekutan masokat szol le, akkor szamoljon tovabb es mondja mar meg nekem, hogy akkor 40 het hany honap. Tiz???

Kezdjuk az elejen. 28 nap egyenlo 4 hettel, ami egyenlo egy HOLDHONAPPAL. 40 het tiz holdhonap. De ezt igy igen ritkan hasznaljuk.

A honapok ritkan 28 naposak.

Ha a terhesseget naptari honapokban akarjuk kifejezni (az emberek altalaban igy szoktak), akkor egy terhesseg 9 egesz honap es egy bo het.

Ha nem akarsz ossze-vissza kalkulalni es tiz honapos terhes lenni, akkor egyszeruen nezd meg, hogy az utolso mensid ota mennyi ido telt el.Ez a legegyszerubb.

Most meg az elejen talan nem lesz nagy kulonbseg a fent emlitett szamitashoz kepest, de minel tobb honap telik el es minel tobb napot csalunk el, annal nagyobb lenne az elteres, a terhesseg vegere ez majd egy honap lenne.

2010. szept. 10. 13:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is úgy számolom, ahogy az utolsó hozzászóló írta. Mivel egy hónap nem négy hétből áll, hanem pár nappal mindig több, így én is a szülés kalkulált dátumától számolom visszafelé. okt.25-re vagyok kiírva, tehát minden hónap 25-én töltök be egy újabb hónapot. Gondolj csak bele, a terhesség 40 hét, de csak 9 hónap! A 40 hét alapján 10 hónapnak kellene mondani, ha egy hónapnak 4 hetet számolsz. Így nem igaz, hogy 20 hetesen 5 hónapos valaki.
2010. szept. 10. 13:49
 8/9 anonim ***** válasza:
A terhesség 9 naptári hónap de 10 holdhónap.
2010. szept. 10. 17:30
 9/9 anonim ***** válasza:
49%
:)))))))))))Nagyon vicces ezt olvasni:)Mindig csak vitáztok
2010. szept. 11. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!