3 napja verzem, ugy mint mikor meg van a mensim. Tegnap voltam orvosnal es azt mondtak hogy meg terhes vagyok 6 hetes. Nem kelett volna mar elvetelnem?
A vérezgetés nagyon sokáig el tud tartani, ha ultrahanggal és vérvétellel igazolják, hogy elhalt a magzat, akkor küret kell. Akkor is, ha a petezsák távozik, de a vérezgetés megmarad. Kétszer vetéltem el hasonlóképpen, mindkétszer kellett küret. Halogatni nem jó, mert nagyon csúnya dolgok tudnak kialakulni, ha nem csinálják meg gyorsan a műtétet (nem akarlak ijesztgetni, velem sajnos ez megtörtént a második vetélésemnél).
A vérvételnél azt nézik, hogy a HCG szintje csökken-e. Tehát a hormon még nagyon sokáig jelen van a szervezetben (én még egy hónappal a vetélésem után is pozitívat teszteltem), de élő terhesség esetén emelkednie kellene a hormonszintnek, elhalt terhesség esetén pedig lassan csökkennie.
Sajnálom. :(
Nézd, ebből még bármi lehet.
Hallottam már olyanról, hogy a terhesség "túlélt" egy ilyen vérzést.
De olyat is (velem fordult elő), hogy három ultrahangon is látták még a petezsákot (folyamatos vérzés mellett), sőt, még nőtt is egy kicsit, de aztán egyszer csak mégis távozott. Akkor kellett a HCG-meghatározás.
Mindenesetre az megnyugtató - akkor is, ha esetleg elhalt az embrió - hogy láttak méhen belül petezsákot, mert így kizárták a méhen kívüli esélyét.
Két vetélésem tapasztalata alapján azt mondom, hogy ez a vérezgetés még nagyon sokáig el tud tartani, változó intenzitással, hetekig is.
Én a 11. hétig sokszor véreztem. Most voltam a 12 hetes uh-n és minden rendben volt:-)
Viszont volt már 4 vetélésem és egy kihordott terhességem is, ahol soha nem véreztem.
Szóval semmi nincs veszve:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!