Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3 napja verzem, ugy mint...

3 napja verzem, ugy mint mikor meg van a mensim. Tegnap voltam orvosnal es azt mondtak hogy meg terhes vagyok 6 hetes. Nem kelett volna mar elvetelnem?

Figyelt kérdés
4 nap mulva kell vissza mennem kontrolra.de terhesegi tuneteket mar nem erzek.mellem nem feszul,hanyingerem nincs,csak fel vagyok fujodva.lehetseges hogy mar elhalt a magzat csak nem akar magatol elmenni?akkor is pozitiv a vervetelnel a teszt ha mar nem el a magzat?
2012. máj. 4. 10:50
 1/9 anonim ***** válasza:

A vérezgetés nagyon sokáig el tud tartani, ha ultrahanggal és vérvétellel igazolják, hogy elhalt a magzat, akkor küret kell. Akkor is, ha a petezsák távozik, de a vérezgetés megmarad. Kétszer vetéltem el hasonlóképpen, mindkétszer kellett küret. Halogatni nem jó, mert nagyon csúnya dolgok tudnak kialakulni, ha nem csinálják meg gyorsan a műtétet (nem akarlak ijesztgetni, velem sajnos ez megtörtént a második vetélésemnél).

A vérvételnél azt nézik, hogy a HCG szintje csökken-e. Tehát a hormon még nagyon sokáig jelen van a szervezetben (én még egy hónappal a vetélésem után is pozitívat teszteltem), de élő terhesség esetén emelkednie kellene a hormonszintnek, elhalt terhesség esetén pedig lassan csökkennie.

Sajnálom. :(

2012. máj. 4. 11:00
 2/9 anonim ***** válasza:
Csak vérvétel alapján nyilatkozott? A véreredmény vetélés után két héttel is pozitív lehet, bár jóval kevesebb HCG-t mutat, mint élő terhességben.
2012. máj. 4. 11:00
 3/9 A kérdező kommentje:
huvelyi ultrahangal neztek meg,es ott lattak a petezsakot,benne valami kis kezdetleges dolgot.gondolom azert nem utaltak be meg kaparasra.csodalkozom ,hogy ilyen erso verzes melett ami nekem volt 2 napig meg mindig van ott valami.ma mar kevesbe verzek.
2012. máj. 4. 11:04
 4/9 anonim ***** válasza:

Nézd, ebből még bármi lehet.

Hallottam már olyanról, hogy a terhesség "túlélt" egy ilyen vérzést.

De olyat is (velem fordult elő), hogy három ultrahangon is látták még a petezsákot (folyamatos vérzés mellett), sőt, még nőtt is egy kicsit, de aztán egyszer csak mégis távozott. Akkor kellett a HCG-meghatározás.

Mindenesetre az megnyugtató - akkor is, ha esetleg elhalt az embrió - hogy láttak méhen belül petezsákot, mert így kizárták a méhen kívüli esélyét.

Két vetélésem tapasztalata alapján azt mondom, hogy ez a vérezgetés még nagyon sokáig el tud tartani, változó intenzitással, hetekig is.

2012. máj. 4. 11:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Mikor kell visszamenned?
2012. máj. 4. 11:50
 6/9 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat,hetfon megyek vissza.
2012. máj. 4. 13:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Én a 11. hétig sokszor véreztem. Most voltam a 12 hetes uh-n és minden rendben volt:-)

Viszont volt már 4 vetélésem és egy kihordott terhességem is, ahol soha nem véreztem.

Szóval semmi nincs veszve:-)

2012. máj. 4. 16:16
 8/9 anonim ***** válasza:
És nem kaptál pl. sárgatest hormont? Mert ha van bent valaki és vérezgetsz, akkor szoktak felírni ilyet, hogy jobban megtapadjon az embrió. Én csak barnáztam a 7. héten, de kaptam receptet és a 12. hétig szednem kell.
2012. máj. 5. 16:30
 9/9 A kérdező kommentje:
kulfoldon elek ,itt nem adnak.en is halottam rola hogy magyarorszagon van ilyen.hetfon megkerdezem az orvostol.
2012. máj. 5. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!