Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Negatív cukorterhelés ellenére...

Negatív cukorterhelés ellenére kialakulhat terhességi cukorbetegség?

Figyelt kérdés

A 23.héten végezték, nagyon jó lett az eredmény (bár nem foglalkoztak túlzottan a cukor feloldásával, összeöntötték vízzel,kavartak rajta 2t, lehúzatták velem és kitessékeltek). Éhgyomri 4,5 volt, 120perces pedig 5,8.

Az elmúlt hetekben viszont nagyon sokszor beesett a cukrom, reggeli után 2,5-3órával, így elkezdtem méregetni, 3,2 re lement, illetve a gyors szénhidrátosabb ételek után egy órával 8-8,5, másfél órával 9re is felmegy.

Ha kiszámolva,lassú szénhidrátosan étkezek akkor normál értékek vannak.

Szerintetek kialakulhatott később a cukorprobléma, vagy pedig ezek normális értékek?

Jövő héten kérdezem az orvost, addig csak tapasztalatokat szeretnék olvasni a témában.

Előre is köszönöm!

30+4 hkm

2022. jan. 30. 14:13
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Étteremben válassz natúr húst, a pulyka jó választás volt, salátát és hozzá hasábot. Heti egyszer lehet enni krumplit, akkor érdemes olajban sült változatot, szóval a hasáb tökéletes. Otthon nézd meg, hogy kb mennyi az, amiben van 40-50g ch (nekem kb két nagymaréknyi) és csak annyit egyél meg a tálról.

És egy tipp, ha megszorulsz valahol és enned kéne, a mekiben a cézár saláta kérhető natúr csirkével, a kis hasáb 30g ch, a közepes 40, a nagy 50. Nekem többször nagy segítség volt, hogy útközben tudtam enni egy mcdriveból, mert amúgy csúszott volna időben az evés

2022. febr. 13. 11:04
 22/25 A kérdező kommentje:

Hú, nagyon hasznosakat írsz! Ezt nem is gondoltam hogy a hasáb krumpli a jó választás látod, pedig azt még jobban is szeretem.

A mekit is köszi hogy írtad mert pont utazunk a héten!

Amúgy a másik dolog nálam a tejeskávé, az extrém alacsony vérnyomásom miatt szükségem van napi 1-2kávéra, de nekem tej nélkül iszonyat savat csinál. Tejszínnel ebéd után bírom, de reggel muszáj bele egy kis 2,8as tej. +édesítőszer.

Ezt beleszámolom a reggeli szénhidrátba, és sosem mértem utána magas cukrot (nekem reggel 3,5-3,7, evés után 4,5körül).

Nemtudom ez nagy vétség e? Próbáltam tízóraira is áttenni az első kávét de addigra már nagyon rosszul vagyok.

2022. febr. 13. 12:45
 23/25 anonim ***** válasza:

Nagy vétség, a cukrod legalábbis azt mutatja, sajnálom. A 4,5 lenne a minimum éhgyomori, az nagyon kevés evés után. Vszeg a tej kilövi az égbe és jól beesik a mérés idejére alacsonyra. Voltál már dietetikusnál vagy diabetológián? A 3,5-3,7 éhgyomori nagyon nagyon kevés! Nem érzed magad rosszul?

Van csillagtej, sokan tej helyett használják, szerintem vízízű, de próbáld ki, hátha neked bejön, az mehet reggelire is. Próbáltad 30%-os (cukormentes, pl aldis) habtejszínnel is a kávéd? Nekem egész bejött.

Édesítőszert milyen használsz? Szacharin tiltott terhesen, nézz rá, sok asztali édesítőszer sajnos szacharinos.

A kóla is savat csinál? Próbáld esetleg a Pepsi maxot vagx a Coca Cola lightot (ne a zerot, az tilos terhesen!), vérnyomásodon hátha segít

2022. febr. 18. 07:56
 24/25 A kérdező kommentje:

Voltam vérvételen, az alapján a fruktozamin meg a hemoglobin a1c tökéletesek, meg a teljes labor jó lett. Ott az éhgyomri cukrom 3,7volt, itthon általában 4,3-4,5.

Amikor leesik a cukrom akkor mértem még 3,1et de az már az utolsó erőmmel, ott még egy kicsi és ájulás van.

Most jutottam el diabetologushoz, nincs hagyományos terhességi cukrom hálisten, hiszen a leleteim negatívak, a terhelés is negativ volt, viszont hipoglikémiáim vannak ugye.

A diétát átbeszéltük, nálam főleg erős IR van most, de nem kell inzulin azt mondta.

Viszont sajnos hétfőn kiderült hogy elkezdett meszesedni a méhlepényem és kevesebb a magzatvíz is :( nem találták meg a meszesedés okát, a vérnyomásom mindig nagyon alacsony,nem dohányzom, jó a laborom,nincs semmilyen betegségem.

Úgy néz ki hogy heteken belül megszülök, most azon megy a drukk hogy a 35.hétig,tehát még 2hétig húzzuk.

Most nagyon kímélő életmódra raktak, kb csak fekszem a bal oldalamon.

Elég nehéz így megenni ezt a 160g szénhidrátot, meg hát a cukromnak jót tett a mozgás. De tartom a diétát szigorúan, csak nemnagyon kívánok enni igazából.

Köszönöm a segítséged !! :))

Amúgy igen a colára sokszor rákívánok, de eddig egyszer sem mertem inni, most meg a koffein miatt,nehogy még kevesebb vizem legyen.

2022. febr. 18. 10:59
 25/25 anonim ***** válasza:

Szia! Megkérdezhetem, hogy melyik intézményben/dieabetologus által derült ki a valós problémád? :)

Hivatalosan én sem vagyok GDM-es de sajnos előfordult, hogy magasakat mértem. Nem tudom, merre felé induljak, ahol alaposan ki tudnak vizsgálni

Budapesti vagyok

10 hetes kismama

2022. ápr. 15. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!