Negatív cukorterhelés ellenére kialakulhat terhességi cukorbetegség?
A 23.héten végezték, nagyon jó lett az eredmény (bár nem foglalkoztak túlzottan a cukor feloldásával, összeöntötték vízzel,kavartak rajta 2t, lehúzatták velem és kitessékeltek). Éhgyomri 4,5 volt, 120perces pedig 5,8.
Az elmúlt hetekben viszont nagyon sokszor beesett a cukrom, reggeli után 2,5-3órával, így elkezdtem méregetni, 3,2 re lement, illetve a gyors szénhidrátosabb ételek után egy órával 8-8,5, másfél órával 9re is felmegy.
Ha kiszámolva,lassú szénhidrátosan étkezek akkor normál értékek vannak.
Szerintetek kialakulhatott később a cukorprobléma, vagy pedig ezek normális értékek?
Jövő héten kérdezem az orvost, addig csak tapasztalatokat szeretnék olvasni a témában.
Előre is köszönöm!
30+4 hkm
Elsőre egy kifőzdés ebéd, lencseleves+ egy tál grízes tészta. Ezután 60percnél 8,6ot, 90percnél 9et mértem.
A másik pedig egy darab pirított fehér zsemle margarinnal és házi eper lekvárral, itt 60percnél 8at mértem.
Már csinálják a beutalóm a diabetológiára,remélhetőleg hamar lesz időpont.
Majd jelentkezem a fejleményekkel, addig is diétázok ezerrel.
Köszi mindenkinek! :)
A kórházas diabetológián azt mondták hogy 2 óránál kell mérni mert 1 óránál mindenkinek felmegy a cukra.
A fruktózamin és a heamoglobin a1c értékeim tökéletesek lettek.
Viszont mindenhol azt monndják hogy 1óránál sem lehet 7felett, nekem simán felé megy ha nem vigyázok. Most fogok menni magánorvoshoz mert itt az asszisztens lerendezett és annyi...
Most akkor az 1 vagy a 2órás számít? :S
Nekem azt a terhelésen nem is nézték, csak 0 és 120perc.
Viszont azt nem tudom hogy sima napi étrendnél mennyire okés hogy felmegy 1 óránál ha valami olyat eszek.
Pl napok óta 4-5 között mértem, erre ma ünnepi kaja volt, amit ettem: natúr pulykamell, kb 3-4evőkanál főtt rizs, áfonya dzsem. Ezután fél órával egy cappucinó 1kávéskanál cukorral.
Na ez után 7,3at mértem kicsit több mint egy órával.
Jézus Isten, milyen helyre kerültél... Melyik kórház ez?? 1 órára kell mérni, pont azért mert megfelelő diéta mellett 1 óránál a legmagasabb az érték és neked azt a lefmagasabbat kell 7 alatt tartani, hogy ne legyen hatalmas hullámvasút a gyereknek. 2 órára senkinek nem kell mérni, nem is értem... Aki "sima" cukorbeteg, nem GDM-es, az is másfél órára mér
Felejtsd el amit mondtak, lépj be a terhességi cukorbetegség csoportba és olvasd el s leckéket. Cukros kávét ne igyál semmiképp. Se cukros lekvárt. Ezektől lehet, hogy jót mérsz egy óra múlva, de 30 percnél meg lehet éppen 12 volt a cukrod és azért lett jó 60 percre, mert a baba hasnyálmirigye termelt +inzulint. Emiatt a folytonos terhelés miatt szülés után behypozhat a baba, nagyon durva következménye lehet, nem akarlak megijeszteni, hogy leírom... Tartsd a diétát.
Köszi a választ! Igen sajnos katasztrófa itt az egész, nem segítőkészek, a papírmunka miatt meg egy örökkévalóság bejutni. Emiatt inkább elmegyek egy magán diabetológia központba.
Nagyon figyelek amúgy az étrendre, nem gondoltam hogy egy pici kilengés is felviszi :/ ráadásul a 24hetes terhelésem full negatív volt, nem is tudtam sokáig hogy fel szokott menni a cukrom.
Nem szeretnélek bántani, segíteni szeretnék, ne értsd félre kérlek. A 3-4 evőkanál főtt rizs nem jó. Ha fehér rizs volt, akkor mindegy is, basmatit meg ki kell mérni és abból nem 3-4 kanál az adag, sokkal több. Áfonya dzsemet gyors ch-nak számolva, mérve eheted, HA nincsen benne cukor. Ebéd után fel órával nincs kávézgatás, vagy meg kell inni ebédhez vagy majd csak uzsihoz. A kapucsínó tejes, ugye? A tej szintén gyors ch, számolni kell vele. Kizárt, hogy egy ebédre beleférjen egy tejes kávé és a lekvár is. Ez sajnos nem kis kilengés, hanem durva diétahiba, konkrétan semmit nem stimmel ebben, sajnálom :( szívesen segítek, ha van kérdésed.
Ezt a menüt így lehetett volna javítani: natúr pulyka korlátlan mennyiségben, 40g ch-nak megfelelő basmati rizs, 10g ch-nak megfelelő áfonya, kb 200gramm friss saláta, espresso
Köszi szépen :)
Igen amúgy basmati vagy barna rizst használok kimérve, tejet is mérni szoktam meg ebéd után szoktam inni tejszínnel, édesítővel.
Most étteremben voltunk kivételesen, de próbáltam a lehető legkevesebbet enni a problémás kajákból. Utána meg sétáltunk is délután hogy az is lejjebb vigye a cukrot.
Több ilyen kilengés nem lesz :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!