Vannak itt olyan kismamák, akik pajzsmirigy alulműködők?
Sziasztok! Szép vasárnapot!
Jelenleg 16 hetes terhes vagyok, gyógyszert szedek lassan már 9 hónapja a pajzsmirigyemre. Igazából csak babavállalás miatt egyezett bele, ajánlotta az endokrinológus a kezelést. Szépen és hamar le is vitte terhesség előtt, nem írogatok havi értékeket, nem akarom senki idejét pazarolni. A lényeg, hogy a 50 mikrogrammal már tökéletes értéket kaptam a terhességhez. Legutóbb 2,9 lett, így megint emeltünk, jelenleg 125 mikrogrammot szedek.
Na de, ez péntek óta van (125 mikrogramm), és azóta kicsit furán érzem magam, ma pl. zsibog a kezem, tenyerem, a talpam is, éjszaka egy ideig nem tudtam aludni, mert szívdobogásom volt. Kicsit a fejem is fura, nyomott vagyok. Mintha a mellkasom is kicsit nehezebb lenne. Úgy rémlik, hogy már történt ilyen előzőleg is, gondolom a gyógyszertől van, ugye? Nagyon remélem, hogy mostmár jó lesz, bár elfelejtettem megkérdezni, hogy milyen TSH érték a célunk. Egyébként szubklinikus pajzsmirigy alulműködő vagyok. A legutóbbi értékem: TSH: 2,9 & Szabad T4: 19,6. T3-at itt nem néznek. Nem azért írtam ki a kérdést, mert nem bízom az orvosomban, mert ahogy eddig is, ezután is követem a tanácsait. Sokkal jobban érzem magam, mióta szedem a gyógyszert, elmúltak az olyan dolgok, mint torokszorulás, kéz zsibogás - kivéve most ugye, mint írtam is, hogy ma reggeltől érzem. Azért szeretném csak tudni, hogy normális e ez az egész? Mikor nektek kellett folyamatosan emelni (akinek kellett), voltak tünetek? Ha igen, mik? Mikor szűntek meg? Jobb lesz e esetleg, ha már a baba pajzsmirigyeme működik rendesen? Elvileg a 12. héttől van ugye, de csak a 18-20. héten funkcionál rendesen.
Köszönöm szépen bármilyen segítséget, tanácsot a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!