Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 kg hizás a hetedik hónap...

17 kg hizás a hetedik hónap elején?

Figyelt kérdés

Tegnap a védőnő "megszidott, hogy nagyon sokat híztam a kezdeti 65 kg-hoz...és még csak 29 hetes vagyok és már 82 kg. Rosszul esett, mert mondta hogy igy vérnyomás gondok is lehetnek meg akár a babának is baja:(Rossz anyának éreztem magam. PEdig nem "zabálok", jó kicsit többet eszem, talán az a baj hogy este, 7-8 körül vacsizok...De pl édességet, csipszet nem eszem, nem értem hogy híztam ennyit, mert nem látszik abszolút., vizesnek se érzem magam. Sokszor eszem gyümit, joghurtot is.Talán közre játszik hogy 3-4 naponta sikerül csak a nagy wc, és fel van minden bennem halmozódva??

Nem akarok már lényegesen hízni, milyen diétát ajánlotok?

2010. szept. 9. 07:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nem biztos, hogy azokra hallgatnék, akik azt tanácsolják, hogy nyugodtan egyél, ha semmi gond, nem volt idáig, akkor nem is lesz. A baj általában egyik percről a másikra derül ki. A terhességi mérgezés sem hetekig készülődik, a magas vérnyomás sem vár hónapokat. Ráadásul maga a szülés is nehezebbé fog válni, ha soakt hízol. Anno nekem pl. a dokim azt mondta, hogy ha 15 kg-nál többet hízik egy kismama, ő nem vállalja el a szülést, mert a súlygyarapodás miatt bőven előfordulhat nem várt komplikáció.

A harmadik harmadban meg már úgysem hízol gondolathoz pedig annyit, hogy a szakirodalom szerint átlagban egy terhes nő a teljes súlygyarapodás negyedét a 12-20 hét között, felét a 20-30 hét között, a fennmaradó negyedet pedig a 30-38 hét között éri el. A nagy súlygyarapodás egyébként valóban lehet a terhességi toxikózis jele.

Én azt mondom, mind a magad, mind a kisbaba egészsége megér annyit, hogy odafigyelj a súlygyarapodásra. Inkább bosszankodj utólag a fölösleges plussz figyelem miatt, mint bármilyen probléma is felmerüljön emiatt akár nálad, akár a kisbabánál.

2010. szept. 9. 13:50
 12/15 anonim ***** válasza:

szia. ne légy megijedve.semmi baja nem lesz a babának attol mert te már 17 kg felszedtél. én is kb ugy voltam mint te, 32. hétig hiztam 17 kilot, utánna a 34.hétig még 2kg, de azota semmi. Megállt a sulyom, pedig nem eszek kevesebbet.

37 hetes kismama

2010. szept. 9. 15:30
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
13:50-es! Te meg milyen dokihoz jársz? Ha sokat hízol, nem szülhetsz nála?????? Életben nem hallottam még ennél nagyobb baromságot!! Én a helyedben dokit váltanék!!!!!!!23-hetes kismama
2010. szept. 9. 16:10
 14/15 anonim ***** válasza:

13. 50-es vagyok. Nekem semmi problémám nem volt a súlygyarapodással, mindössze 9 kilót híztam. A dokit abszolut megértettem, remek, és elismert szakember.

Nem riogatni akarok senkit, de belegondoltatok abba, ha tegyük fel sűrgősségi császármetszésre kerül a sor, vagy a lepény nem válik le, és altatni kell az anyukát, mi történhet egy elhízott szervezettel? Mert ugye a terhesség során senkit nem vizsgálnak ki, hogy altatható-e?! Van egy ismerősöm, ő is sokat hízott, aztán terhességi toxikózis alakult ki nála, 220 felugrott a vérnyomása, sűrgősségi császármetszéssel segítették világra a kislányát a 31. héten. Hetekig kórházban volt, tönkre ment a veséje, ennek már négy éve. A kislánnyal minden rendben, néhány hétig a koraszülött osztályon volt, de az anyuka a mai napig járja a kórházat.

Ha Ti úgy érzitek, hogy nem számít, hogy hány kiló szalad fel rátok, akkor hajrá, lehet gyűjteni a kilókat.

2010. szept. 9. 19:45
 15/15 anonim ***** válasza:

Én az 1. terhességem alatt 35kgot kaptam fel, a 2.nál 17kgot és most a 3.kal a 28hétben járok és 5kg jött fel rám. Az elsőnél sem faltam, nagyon vizes voltam, szülés után rögtön 15kgot a kórházban hagytam és a szoptatás alatt le is ment a maradék 20kg, 6 hónap alatt. A 17kg is 6hónap alatt ment le. A 2.gyerköcnél úsztam heti kétszer... :) Most a 2éves gyerköcöm után rohangálok csak. Nem volt semmi próblémám egyik szülésemnél sem a felszedett kgok miatt, engem is mindig "zaklatott" a védőnőm, de hiába... Viszont tényleg vacsorázz egy kicsit előbb és meglátod sokat fog számítani.

Szép babavárást kívánok neked!

2010. szept. 11. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!