17 kg hizás a hetedik hónap elején?
Tegnap a védőnő "megszidott, hogy nagyon sokat híztam a kezdeti 65 kg-hoz...és még csak 29 hetes vagyok és már 82 kg. Rosszul esett, mert mondta hogy igy vérnyomás gondok is lehetnek meg akár a babának is baja:(Rossz anyának éreztem magam. PEdig nem "zabálok", jó kicsit többet eszem, talán az a baj hogy este, 7-8 körül vacsizok...De pl édességet, csipszet nem eszem, nem értem hogy híztam ennyit, mert nem látszik abszolút., vizesnek se érzem magam. Sokszor eszem gyümit, joghurtot is.Talán közre játszik hogy 3-4 naponta sikerül csak a nagy wc, és fel van minden bennem halmozódva??
Nem akarok már lényegesen hízni, milyen diétát ajánlotok?
Én nem biztos, hogy azokra hallgatnék, akik azt tanácsolják, hogy nyugodtan egyél, ha semmi gond, nem volt idáig, akkor nem is lesz. A baj általában egyik percről a másikra derül ki. A terhességi mérgezés sem hetekig készülődik, a magas vérnyomás sem vár hónapokat. Ráadásul maga a szülés is nehezebbé fog válni, ha soakt hízol. Anno nekem pl. a dokim azt mondta, hogy ha 15 kg-nál többet hízik egy kismama, ő nem vállalja el a szülést, mert a súlygyarapodás miatt bőven előfordulhat nem várt komplikáció.
A harmadik harmadban meg már úgysem hízol gondolathoz pedig annyit, hogy a szakirodalom szerint átlagban egy terhes nő a teljes súlygyarapodás negyedét a 12-20 hét között, felét a 20-30 hét között, a fennmaradó negyedet pedig a 30-38 hét között éri el. A nagy súlygyarapodás egyébként valóban lehet a terhességi toxikózis jele.
Én azt mondom, mind a magad, mind a kisbaba egészsége megér annyit, hogy odafigyelj a súlygyarapodásra. Inkább bosszankodj utólag a fölösleges plussz figyelem miatt, mint bármilyen probléma is felmerüljön emiatt akár nálad, akár a kisbabánál.
szia. ne légy megijedve.semmi baja nem lesz a babának attol mert te már 17 kg felszedtél. én is kb ugy voltam mint te, 32. hétig hiztam 17 kilot, utánna a 34.hétig még 2kg, de azota semmi. Megállt a sulyom, pedig nem eszek kevesebbet.
37 hetes kismama
13. 50-es vagyok. Nekem semmi problémám nem volt a súlygyarapodással, mindössze 9 kilót híztam. A dokit abszolut megértettem, remek, és elismert szakember.
Nem riogatni akarok senkit, de belegondoltatok abba, ha tegyük fel sűrgősségi császármetszésre kerül a sor, vagy a lepény nem válik le, és altatni kell az anyukát, mi történhet egy elhízott szervezettel? Mert ugye a terhesség során senkit nem vizsgálnak ki, hogy altatható-e?! Van egy ismerősöm, ő is sokat hízott, aztán terhességi toxikózis alakult ki nála, 220 felugrott a vérnyomása, sűrgősségi császármetszéssel segítették világra a kislányát a 31. héten. Hetekig kórházban volt, tönkre ment a veséje, ennek már négy éve. A kislánnyal minden rendben, néhány hétig a koraszülött osztályon volt, de az anyuka a mai napig járja a kórházat.
Ha Ti úgy érzitek, hogy nem számít, hogy hány kiló szalad fel rátok, akkor hajrá, lehet gyűjteni a kilókat.
Én az 1. terhességem alatt 35kgot kaptam fel, a 2.nál 17kgot és most a 3.kal a 28hétben járok és 5kg jött fel rám. Az elsőnél sem faltam, nagyon vizes voltam, szülés után rögtön 15kgot a kórházban hagytam és a szoptatás alatt le is ment a maradék 20kg, 6 hónap alatt. A 17kg is 6hónap alatt ment le. A 2.gyerköcnél úsztam heti kétszer... :) Most a 2éves gyerköcöm után rohangálok csak. Nem volt semmi próblémám egyik szülésemnél sem a felszedett kgok miatt, engem is mindig "zaklatott" a védőnőm, de hiába... Viszont tényleg vacsorázz egy kicsit előbb és meglátod sokat fog számítani.
Szép babavárást kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!