Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 kg hizás a hetedik hónap...

17 kg hizás a hetedik hónap elején?

Figyelt kérdés

Tegnap a védőnő "megszidott, hogy nagyon sokat híztam a kezdeti 65 kg-hoz...és még csak 29 hetes vagyok és már 82 kg. Rosszul esett, mert mondta hogy igy vérnyomás gondok is lehetnek meg akár a babának is baja:(Rossz anyának éreztem magam. PEdig nem "zabálok", jó kicsit többet eszem, talán az a baj hogy este, 7-8 körül vacsizok...De pl édességet, csipszet nem eszem, nem értem hogy híztam ennyit, mert nem látszik abszolút., vizesnek se érzem magam. Sokszor eszem gyümit, joghurtot is.Talán közre játszik hogy 3-4 naponta sikerül csak a nagy wc, és fel van minden bennem halmozódva??

Nem akarok már lényegesen hízni, milyen diétát ajánlotok?

2010. szept. 9. 07:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%

Ne foglalkozz vele, ne érezd magad rosszul emiatt! Jó hogy nem diétázol terhesen!

60kilóval kezdtem, 92 kilóval mentem szülni.

Nekem is mondta a védőnő sokat hízik ne egyek kenyeret tésztát stb. Meg hogy magas vérnyomásom cukrom lesz!

Megkérdeztem a dokit, mondta semmi gondd nincs a hízással, csak

utánna nekem kell majd lefogyni ha a régi szeretnék lenni!

Mikor hazajöttem a kórházból 78 kg voltam, lement 14 kiló a szüléssel! Azóta még 12 kg lement. 6 kilót kène fogynom hogy a régi legyek, de hát mindig valami finomat készítek lányomnak, és nem bírom neki ellenàlni!

Ne addódj. Majd lefogysz szoptatás után! Szoptatás alatt meg majd azt fogja neked nyomni hogy egyél egyél hogy sok tejed legyen!

2010. szept. 9. 07:39
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően a védőnőnek igaza van, talán másképp kellett volna tálalnia. Tényleg sok a 17 kg hízás a 29. hétig, mert még ezek után várható egy jelentős súlygyarapodás. Teljesen igaza van, hogy Rád, és a születendő babára nézve is veszélyes a túlzott súlygyarapodás. Diéta ügyben kérdezd a nőgyógyászodat, a védőnőt, de akár itt a neten is fogsz találni. (Én úgy -76 kg-t híztam a 20-22-ig hétig, de engem is figyelmeztetett a doki, hogy vigyázzak a súlygyarapodással. Nekem fehérjedús diétát javasolt.)
2010. szept. 9. 07:42
 3/15 anonim ***** válasza:
szóval 6-7 kg-t híztam. Azért én a saját súlygyarapodásomnál viccnek tartottam a doki megnyilvánulását :)
2010. szept. 9. 07:43
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Én karcsú alakkal kezdtem a terhességet (172 cm/58 kg), azonnal hízni kezdtem, az első méréskor már 61 kg voltam. Az elején még azt mondta a védőnő, nem baj, hogy hízok, úgyis sovány voltam, aztán félidősen már aggódott, mondtam, hogy fánkmániám van, na arról leálltam, de akkor kezdődött a vizesedés, és csak jöttek-jöttek a kilók. És 30 kg plusszal mentem szülni, toxémia lett... Szüléssel lement több mint 10 kg, s maradt még 15, abból már 5 lement. :) És még szoptatok, babám 1 éves.

Szerintem alkattól is függ, hogy mennyi hízás "megengedett". Aki túlsúlyosan kezdi a terhességet, az biztos nem hízik babavárósan még 20-at. Normál alakkal meg szerintem mindegy, majd lemegy. Csak ne legyen toxémia. Nem tudom, hogy hízhattam 30 kg-t..

2010. szept. 9. 07:44
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Én túlsúllyal és masszív hányingerrel kezdtem, így félidőig 3 kg-t fogytam. AZtán kezdtem hízni, végül 5 kg plusz jött fel a kiindulási súlyhoz képest, vagyis összesen 8 kg-t híztam. Szülés után 15-el lettem kevesebb:) Sajna a szoptatás alatt visszahíztam, így most a terhesség előtti súlyomhoz képest is van rajtam vagy 5 plusz kiló. Sajnos:((
2010. szept. 9. 08:22
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi kérdező, csak az maradt le, hogy én minden nap 10 percet szobabicikliztem, és a netről töltöttem le terhesétrendet.

De ha nagyon elszánt vagy, akkor kérhetsz olyan diétát, amit a cukrosoknak is előírnak, abban van elég kalória a babának. Kitartás, és szerintem ne aggódj, majd lemegy!

2010. szept. 9. 08:24
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

29h vagyok és én 12kg-ot híztam!Pedig nem voltam sovány elötte sem!Nekem úgy kell diétáznom,hogy nem eszem kenyeret,édességet!

2010. szept. 9. 08:25
 8/15 anonim ***** válasza:

A kiló úgy látom védőnő függő. Én is 175 cm magas vagyok és 65 kg-ról kezdtem, most 28 hetesen 68,5 kg vagyok, de a védőnőm szerint ez is sok, mert a 8 kg a normális a 40. hétre, és még nekem hol van az... Szóval, ne foglalkozz szerintem ilyenekkel. Amíg a vérképed jó, a közérzeted jó, nincs cukorbetegség, vérnyomás probléma stb., addig engedd el a füled mellett ezeket. Ha a baba vagy a Te egészségedet veszélyezteti a nagyobb súlygyarapodás, akkor nyilván oda kell figyelned majd, de az is lehet, hogy a 3. trimeszterben már alig fogsz magadra szedni. Talán próbálj meg kicsit korábban vacsorázni, és akkor a szénhidrátot elhagyni belőle. No meg alkat függő is, hogy ki mennyit hízik. Én az első gyerekkel is csak 7,5 kg-ot híztam. Anyukám is ilyen alkat, az unokatesóm is. Szóval lehet, hogy a gének is befolyásolnak. Boldog babavárást!

28h km

2010. szept. 9. 08:53
 9/15 anonim ***** válasza:

Szia!

A 32. héten járok, kb. ugyanennyi hízással. Engem már nem érdekel...Mondjuk elég vékony voltam az elején, 167cm és 50kg. Nekem is mondta a védőnő, hogy vigyázzak, nehogy baj legyen a hízásból, de minden eredményem tökéletes, úgyhogy már nem szól semmit. Írta előttem valaki, hogy lehet, hogy már alig fogsz magadra szedni a 3. trimeszterben, ez szerintem is simán lehet! Az utóbbi egy hónapban egy dekát sem híztam, a babám viszont szépen fejlődik:) Szóval fel a fejjel, amíg jól Vagytok, addig kb. semmi sem számít!

2010. szept. 9. 09:17
 10/15 anonim ***** válasza:
Én 36 hetes vagyok és 13kg-t híztam. De én már kezdek vizesedni is. Szerintem nagyon sokat felszedtél!
2010. szept. 9. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!