Terhességi cukorbetegségem lenne?
Nagyon sokaknak így tűnik fogalma sincs mi az a gdm és úgy osztogatnak itt fél igazságokat, ijesztő. Akinek nincs tapasztalata terhességi cukorral az inkább ne írjon ide, mert egyáltalán nem relevánsak az egyéb innen onnan hallott információk akkor sem, ha egy valódi cukor beteg mondta. A terhességi cukorbetegség egy külön műfaj.
Kérdező próbálj meg diétásabban enni, nem cukros tejes csokis müzlit stb és nézd meg mennyire megy fel utána. Ha azzal határérték alá tudod vinni, akkor az új étrenddel valószínűleg kihúzod a végéig. Neten rengeteg info van róla mit tanácsos étkezni és mennyit kb egyszerre valamiből. Orvossal mindenképpen beszélnék róla ennek ellenére
Sziasztok, ma jobban odafigyeltem mit eszek, gyümölcsöt, gyors felszívódásút egész nap nem. Reggelire 1 teljes kiőrlésű bucit, mellé sok zöldséget, szalámit, sajtot. Ebédre és vacsira is kímélőset, de nem mértem a grammokat.
Éhgyomrim 4,8 volt, az étkezések után pedig csak 1 órával mértem mert úgy olvastam a 2 órás 7,8as érték csak a terhelésesnél határ, otthoni mérésnél inkább az 1 órás a fontos hogy 7 alatt legyen.
Szóval az étkezések után jókat mértem: reggeli után 6,7, ebéd után 6,3, és 1 órája vacsiztam: 5,9 lett.
Úgy érzem ezek egész jók lettek, persze folytatom így az étkezést, de ha nem muszáj nem terhelném a babát még egy cukorterheléssel, de írjátok meg légyszi ha valamin átsiklottam és kellene még valami komolyabb. Köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!