Miért nem érzem a babánkat?
10 nappal ezelőtt éreztem buborékolást, azóta szinte semmi! Néha ugyan mintha lett volna valami kis "repdesés", de nem igazán tudom eldönteni, hogy a beleim-e vagy a babónk. És nem érzek semmit, azon kívül, hogy a cicim fáj. Már 17 hetes vagyok, tudok hason feküdni, de semmi mocorgás. Egyáltalán kellene valamit éreznem? Nem görcsöl erősen a hasam, van egy-két pici nyilallás, görcs, de nem tart sokáig, viszont nem vérzek.
Normális ilyenkor, hogy nem mocorog még érezhetően?
Azt lehetne érezni, ha valami baj lenne? Úgy félek, első baba, teljesen tapasztalatlan vagyok.

A "bugyborékolás" már lehet a babád :) Az, hogy 17 hetesen még nem érzel minden nap mocorgást, nem baj. Van, aki csak a 20. hét után érez bármit is. Egyébként az én kisfiam akkor volt a legaktívabb, ha oldalt feküdtem, és előtte ettem-ittam. De ne izgulj! Ha mégis megnyugtatásra vágysz, nyugodtan menj el a dokidhoz Uh-ra, mert az aggodalom nem jó nektek!
Nagyon boldog babavárást!
Anyuka+5 hetes terhes

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Szia nézd meg ezt, pár napja én is ezt kérdeztem, és megnyugtató válaszokat kaptam :)
Azóta már érzem mozogni, de általában esténként amikor lefekszem, és reggel, még felkelés előtt. Napközben egyáltalán nem. A tiéd is még nagyon picike, és azt olvastam, hogy az teljesen normális, hogy az első megmozdulás után nem érzi naponta az anyuka. Ahogy nő, majd egyre inkább érezni fogjuk! Én is várom már az intenzív rugdosásokat! :)
Boldog babavárást és jó egészséget!
Köszönöm a válaszokat, igyekszem megnyugodni. Pénteken megyek uh-ra, remélem, azon kívül, hogy egy nagyon aktív babócát fogunk látni, még a nemi szervét is sikerül kikukkolni :))
Mindenkinek sok boldogságot és minden jót!

Szio! Szerintem ne aggódjál, hogy nem érzed még a 17.hétben a babókádat. Én is a 18-19. héten kezdtem el érezni. Féltem, hogy nem tudom mit is kell majd figyelnem. :) De rá fogsz gyorsan jönni, hogy ő az. :)
Én először úgy éreztem, hogy lefeküdtem hátra, és kinyomta valamilyét a pocakomhoz, teljese kidudorodott vagy a kis feneke vagy a háta. :)
Lesz még olyan, hogy aludni is nehezen fogsz annyira mocorog. :)
Szép babavárást!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!