21 hetes vagyok, a babánkat nem érzem még mozogni. Ha szerzek egy sztetoszkópot azzal ugye hallani fogom a szivhangját és megnyugodhatok, hogy minden rendben van odabent? Elsö terhesség.
Nem, azzal nem fogod hallani.
Szívhanghallgatóval igen, de azzal sem sikerül mindenkinek.
A védőnőhöz nem tudsz lemenni?
Itt olvastam, hogy volt, aki csak a 23., héten kezdte érezni a babáját.
Persze ha aggódsz, akkor csináltass egy UH-t, hogy minden rendben van-e.
Én is a 23.héten kezdtem csak érezni.De bizonytalanul, most a 26.héten kezd rendszeressé válni a mozgolódása.
Ez nem jelenti azt, hogy baj van.
Már honnan tudnál róla ha baj lenne,mégis miből???
Ha még nem érezted a mozgását,csináltass egy uh-t,most pedig keresd fel a védőnődet,hogy hallgasson szívhangot.
Ne ess pánikba,nem biztos,hogy baj van,de 21 hetesen azért már kellett volna érezned a mocorgását.Én az elsőét 17 hetesen éreztem, a másodikét 16 a harmadiknál pedig már 14 hetesen felfigyeltem ilyen kis rebbenésekre.Vagy csak nem ismered fel,ez nem lehet?
Lehet hogy csak nem tudod hogy amit érzel AZ már AZ!! vagyis az ő mozgása. Első babánál én se tudtam mit kell figyelni és mellső fali volt a lepényem is, plusz a fiam egész terhesség alatt nem sokat mozgolódott, így olyan 20-21 hetesen éreztem először őt.
A lányomnál már tudtam mire kell figyelni igy őt már 17 hetesen pontosan éreztem illetve sokkal aktivabb is volt mint a fiam.
Sztetoszkóppal én is próbáltam hallgatni mindkettőjüket és a fiamnál kb. 28 hetesen hallottam először nagy nehezen a szívhangot, a lányomnál meg vagy 34 hetes is voltam, mire hallottam vmit és nagyon sokáig kellett keresni.
Amúgy nálunk a védőnőnek van dopplerje (szívhang hallgató) ezt azért írom mert nem mindenhol van, és én mikor nem mozgott a fiam egy két nap, akkor bizony bementem hozzá hogy ugyan hallgasson már rá (mivel UH-ra nem mehettem minden héten...meg pénzem se lett volna annyi rá plusz csak azért hogy megnyugodjak, nem csináltak volna hetente UH-t).
Mindig egyből megtalálta a szívhangot én meg megnyugodtam egy kicsit :)
Én 31. hetes vagyok de én még most sem hallom sztetoszkóppal a szívhangot.
Mikor voltál utoljára dokinál vagy védőnőnél? Én elmennék, bár ez még nem késő ha nem érzed. Azért a biztonság kedvéért én megnézetném magunkat.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!