Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A prena teszt csak kockázatbec...

A prena teszt csak kockázatbecslés vagy én értettem valamit félre?

Figyelt kérdés

A húgomnak ma érkezett meg a prena teszt eredménye amin az szerepel, hogy alacsony kockázat és a rendellenességek mellett azt írja, hogy a kockázat 1:10000.

Ez alacsony kockázat, de én azt gondoltam, hogy az eredmény biztosan ki fogja mutatni, hogy van vagy nincs rendellenesség nem pedig arányszám.

Valaki el tudná ezt magyarázni?

Természetesen megy orvoshoz is az eredménnyel, de addig is kíváncsi vagyok.

2021. dec. 27. 18:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem olyan majdnem, mint a tiéd 10-es. A dns aranyhoz konkrét % van 😁 A többi olyan.

Nincs sablonuk, hogy mit kell írni? Elég fura amúgy tényleg.

7 voltam

2021. dec. 28. 02:43
 12/12 anonim ***** válasza:

Nekem minden sorban az szerepelt, hogy negatív, illetve nem kimutatható (Prena Plus).

Illetve megjegyzésben szerepelt, hogy a teljes kromoszóma állomány vizsgálata megtörtént 7 Mb felbontásig és hogy normálistól eltérő értékeket nem mutattak ki.

Nekem ott azt mondták, hogy ha gond van, akkor valószínű előbb fognak telefonálni, mint ahogy a papír alapú eredményt megkapnám. A tájékoztató alapján pedig lehetett kérni genetikai tanácsadást, konzultációt probléma esetén. Azt hiszem be kellett x-szelni, hogy akarok-e ezzel élni ha úgy adódna.

A kockázati arány nem tudom mit takar ilyen esetben, szerintem ne a sima nőgyógyászát kérdezze meg, hanem keressen fel vele egy genetikust.

2021. dec. 28. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!