Kombinált teszten voltam 1:6924 a kockázatbecslés,13+4hetes vagyok Nyaki redő 3.2mm kinek volt ilyen lesz gond szerintetek?
Sztem eleve az is gond, hogy már nem a 12-ik betöltött hetedben vagy. Emiatt is lehet véleményem szerint magasabba tarkóredő, de igazából, ha azt mondták, hogy ez jó, akkor fogadd el :) Nem hiszem, hogy fizetős keretek között ne küldenének tovább, ha lenne kockázatotok.
Emellett pedig azt is vedd figyelembe, ha a kis lurkó nagyon aktív akkor nagyon nehezen is tudják lemérni. Nekünk 4x kellett sétálni és tornázni, mire mindenét le tudták mérni. Már akkor is nagyon aktív baba volt, ami azóta is tart. Ők húzzák be a pontokat és lehetséges, hogy időnként pár tized mm-t tévednek, ami egy 10 cm-es magzatnál azért lehetséges. Nálunk a 12hetes uh-n volt a baba 9,8 cm CRL-el.
Gratulálok a babához!
Üdv,
38hkm
szia, nekünk 3,6 mm volt a tarkóredő, véreredményeim rendben voltak, nekem ettől rosszabb arányszámok jöttek ki, egészséges kisfiam született :-)
voltam chorionbiopszián, rendben találtak mindent, utána kellett (volna) menni szív ultrahangra, mert a magasabb nyaki redő ilyen rendellenességre is utalhat, később jutottunk el, senki nem szólt akkor, szerencsére ott is minden rendben volt
ha nagyon nyugtalanít a helyzet, akkor bp-en az istenhegyi úton van egy központ, oda érdemes lehet elmenni, nagyon jó szakemberek vannak
engem mondjuk azonnal küldtek tovább genetikára, hogy legyen biopszia, megcsinálták, így voltam a legnyugodtabb, minden jót nektek! :-)
Nekem 12.hetesen mértek 2,6-t, arányszám 1:238-hoz lett, a szabad hcgm volt egy kicsit magasabb, a papp-a jó volt, doki szerint a tarkóredő vitte ilyen rossz irányba az eredményt. Nekem amniot vagy boholybiopsziát javasoltak, majd 13+6 hetesen kaptam időpontot egy neves dokihoz, ő már csak 1,9 mm redőt mért, pedig ugye már jó pár nap eltelt a 2,6-os mérés után. Ő már nem javasolta az amniot, biopsziát, megcsináltattuk a prenat, mert az kockázatmentes, eredmény, egészséges kisfiú. :) most 18 hetes vagyok.
Szóval nekem katasztrofális volt az arányszám, legalábbis minket lesokkolt, persze lehetett volna rosszabb is, neked azért igen jó a szám. Esetleg a megnyugtatás végett menj még el egy jó ultrahangoshoz, nézzen rá a redő miatt egy másik szakember is, de szerintem ne idegeskedj.
Boldog babavárást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!