26. heti magas vércukornál mire számíthatok?
7.8 helyett 8 lett a terheléses vizsgálat.
Ez nagyon nagy eltérés, vagy még nem veszélyes?
Mi ilyenkor az eljárás?
Kórház, dietetikus, háziorvos?
Szia, nekem 10,2 lett.... Elküldtek diabetologushoz a korházba, aki előírt egy diétát, elmagyarázott mindent, és minden nap a főétkezések után egy órával mérni kellett a cukorszintet a diéta mellett. Aztán meg kellett mutatni az eredményket, mivel nekem csak egy héten kb 1x ment 7 fölé az érték, nem kellett inzulint használnom, elég volt a diéta betartása. De azt tényleg tartani kellett a terhesség végéig, aztán a szülés után meg már ehettem bármit amit akartam, mert a tejhez meg kell a szénhidrát. Szülés után 6 héttel kell kontrollra menni.
Ha tartani sikerül a vércukor szintet, az nem okoz problémát a terhesség alatt, ha többször magas, az ahhoz vezethet, hogy előbb megszülsz,korábban öregszik a méhlepény, illetve a babád nagyobb lesz a sok cukortol, felfujódik. Szoval érdemes komlyan venni. Nekem semmi ilyen problémám nem lett.
Köszi a választ!
Ez a második babám, a lányommal is gond volt a cukrommal, de akkor a zsömle-tej után volt majdnem 10 az érték. Az orvosom kórházba fektetett 4 napra, aminek semmi értelmét nem láttam. Most amikor az eredményemért telefonáltam a terhesgondozóba és megtudták ki az orvosom megint elhangzott a kórház szó. Most semmiképp nem megyek. Egyrészt azon kívül, hogy ottani kaját kell enni semmit nem csinálnak. Másrészt a 2 évesemet nem tudom kire hagyni.
160gr-os ch diétát fogok tartani megint és hétfőn megyek az orvosomhoz, remélem meg tudom győzni.
Sajnos étrendet nem tudok írni. Én ettem mindent, de táblázat meg mérleg használatával mindig kiszámoltam mennyit lehet. Drasztikusan semmit nem akartam kihagyni.
Cukor liszt kerülendő, zöldség, hús, tojás, tejtermék gyakorlatilag bármennyi fogyasztható.
Cukor helyett én most a nyírfacukrot vagy a xilitet használom, baromi drágák, de negyed annyi ch van benn mint a cukorba és természetes anyag.
Kitartás, menni fog a diéta, csak belerázódni nehéz. Nézd a jó oldalát, nem fogsz elhízni a terhesség végére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!