Normális az, hogy egy 23-25 hetes “kismamának” nincs pocakja?
Mielőtt mindenki belém állna, tisztáznám a helyzetem, hogy nem rólam van szó, hanem egyik barátnőmről!
Azt állítja magáról, hogy terhes. (Nem tudom, volt-e orvosnál, s az orvos alátámasztotta-e ezt a tényt, erről sajnos sosem beszél, ha kérdezem akkor is mindig eltereli a témát)
Eddig még el is hittem neki, de rádöbbentem arra, hogy az ő pocakja bizony semmit sem nőtt hónapokon keresztül.
Menstruál is minden hónapban, rosszullétei sincsenek, étvágya sem nagyobb..
Utóbbi két napban panaszkodott, hogy kicsit fájnak a mellei, nyomásra.
Kicsit elkezdtem utána nézni a témában, és valahol olvastam olyat, hogy terhességnél az egész has gömbölyödik, gyomortól lefelé. Nála azonban ilyen nincs, kis domborulata van a köldöktől lefelé, és az sem feszes neki, inkább “úszógumi”. Hiszen mikor leül a vak is látja, hogy nem feszes a hasa, hanem háj rétegei vannak, amelyek nagyon puhák.
Mivel én még nem tapasztaltam, hogy milyen örömökkel, pici nehézségekkel jár a terhesség, ezért fordulok segítségért. Már magamam sem tudom, hogy mit higgyek. Ha a józan eszemre hallgatok, akkor azt mondja csak tele beszéli a fejem, s a sajátját is azzal, hogy terhes. Megfordult bennem az is, hogy nem-e lehet szó álterhességről, de már komolyan nem tudom.
Mit mondotok? Komolyan lehet hogy nem csak kitalálja ezt az egészet? Tehetetlennek érzem magam, és kicsit átvertnek is.
22 hetesen még foghatod alkatra.
De 25..
Második trimeszter,valamennyire simán látszódnia kellene a terhességnek.Ha meg menstruál akkor nincs is miről beszélni.
De mi oka van ezt hazudni?
Ultrahang képei vannak? Fiút vagy lányt vár? Mikor szül?
Ezek is perdöntő kérdések lehetnek.
Én 22 hetes vagyok, átlagos testalkatú, egy pici hasam mindig is volt. Állva, oldalról már látszik, hogy várandósan kerekedik a hasam, ülve még inkább csak a hurkák kerültek kijjebb, ezek körvonala látszik mondjuk pólóban. A barátnőm meg is jegyezte a múltkor, hogy én hogy tudok még felhúzott lábakkal ülni pl., neki ilyenkor már nem esett jól.
Szóval abszolút testalkat kérdése, de:
1. Nőgyógyászati műtétet terhesség alatt nem igen csinálnak, ez már gyanús.
2. Terhesen menstruálni nagyon nem természetes, a vérzés zömében azt jelenti, hogy valami nem oké, ha ezt teljesen természetesen kezeli valaki, az gyanús.
3. Nem jár terhesgondozásra, nincs kiskönyve, pedig "terhes"? Gyanús.
4. Nekem minden ciklusban fájtak a melleim mielőtt megjött.
Mindenesetre pár hónap és kiderül. Bár ezekután azt is bekamuzhatja, hogy sajnos meghalt a babája, de őszintén. Ez mindenhogy beteg.
Az az igazság, hogy van egy kis pocakja, csak nem tudom hogy azért-e mert felszaladt rá pár kiló, vagy van oda benn valaki.
Terhességnél az egész pocak gömbölyödik? Azaz gyomortól kezdve? Csak mert neki gyomortól lefelé köldökig szög egyenes, s köldökön alul egy picit kibuggyan a hasa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!