A 12. heti genetikai ultrahangon mit látnak, pontosabban mit láthatnak?
Nem tervezzük a vérvételt, emiatt is érdekel. Ha látnak valami gondot, akkor küldenek majd automatikusan tovább, szakemberhez, vizsgálatokra? Gondolom nagyon sok minden nem derül ki csak ultrahangos vizsgálat alapján persze, főleg nem a 12. héten.
Illetve lenne egy olyan kérdésem, hogyha így is, úgy is megtartja a babát valaki, van értelme a genetikai vérvizsgálatnak? Ne kérdezzétek melyik, mert nem tudom, 1 típusú van, 160 euróba kerül (külföldön élünk).
#1 Természetesen egy halmozottan beteg baba, akinek semmi esélye az életre...más kérdés.
Csak eszembe jutott, hogy jobb e tudni a dolgokról? Mert ha csak később derül ki, ugye már meg kell szülni a picit. Ami persze ne legyen! 🙏
Én rákérdeztem az ultrahangon, hogy látszana-e eltérés, ha beteg lenne (kombinált tesztre mentünk, várni kellett még a véreredményre, így kíváncsiskodtam). Azt mondta, hogy mindhárom vizsgált szindrómának lehetnek uh-n is látható eltérései, így, mivel nem látott semmi kórosat, mondta, hogy nem valószínűsíti a problémát. A vérvétel is végül alacsony kockázatot mutatott, majd a 2. Genetikain is mindent rendben találtak.
Ha viszont tutira akarsz menni, akkor csináltass magánban extra vizsgálatokat.
#3 Hollandiában élünk. Azt mondta a szülésznő, hogy teljesen a mi döntésünk, ő nem fog semelyik irányba mozdítani minket, ez a kettőnk dolga. Egyrészt értékelem, hisz nem a pénzt nézik, ugyanis maga a terhesgondozás ingyenes, magán praxis egyébként (mint mindegyik itt), csak pl. a genetikai vizsgálat kerül pénzbe.
Csak sajnos eszembe jutott, mi lenne, ha komoly baj lenne? Idővel gondolom, ahogy haladna előre a terhesség, kiderülnének dolgok, de akkor ott már csak a szülés jöhet szóba. Nem szeretek erre gondolni se. Csak bízni akarok a legjobbakban. A férjem teljesen pozitív, én meg ilyen vagyok. 😔
#4 De jó ezt olvasni. Persze én is rá fogok sok mindenre kérdezni, de már úgy izgulok, félek is, még napok vannak a vizsgálatig, így emiatt kérdezősködöm tőletek, próbálok felkészülni, addig is információt gyűjteni, alap dolgokkal tisztában lenni.
Azt említette a szülésznő, hogy az is lehet, hogy nem kapunk választ vérvizsgálatból, mert vannak esetek, amikor mintát kell venni a magzatvízből - ha akarják a szülők persze. Mondta, hogy miért, ha jól rémlik azért, mert csak a placentából mutatható ki a szükséges DNS? Lehet félreértettem, de ilyesmi rémlik.
#9 Nagyon szépen köszönöm! ❤️ Igen, lehetséges, hogy kevesebb, de azért nem panaszkodom, elég szép listát kaptam. 😁
Igaz, olyan nagy kivizsgáláson nem estem át a vetélések után, konkrétan kettő volt csak, illetve általános vérkép+hormonpanel. Úgyhogy bízni tudunk csak. 🙏
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!