Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, ti milyen vitaminoka...

Kismamák, ti milyen vitaminokat szedtetek terhesség alatt?

Figyelt kérdés

21 hetes kismama vagyok, mióta tudom hogy terhes vagyok szedek folsavat.

Későbbiekben kiderül hogy vashiányos vagyok, vasat is szedek mellé meg C vitamint.

Illetve ma elkezdtem inni egy pezsgőtablettát amiben kálcium, magnézium, b12 vitamin van meg még számos olyan vitamin ami kell ilyenkor.

Nem lesz semmi baj? Mikor kezdik el a hatásukat?

Szülés után is tervezem szedni őket

tegnapelőtt 18:04
 1/6 anonim ***** válasza:
34%
Kiegyensúlyozott étkezés és egészséges életmód mellett ez lehúzás (kivéve a folsav).
tegnapelőtt 18:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Én Ladeevit vitamint szedek + inofolic premiumot, mert IR-es vagyok. Abban van plusz folsav is.
tegnapelőtt 19:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Első. Várandósan sokaknak nehéz egészséges étrendet tartani, mert émelygés, hányás, rosszullétek előfordulhatnak. Ártani nem árt a vitamin.
tegnapelőtt 19:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Terhesvitamint már a teherbeesés előtt, a folsav (folát) miatt elsősorban. Terhesség alatt is a trimeszternek megfelelőt + magnéziumot + a téli időszakban D vitamint (azt amúgy is szedek okt-márc-ig). A 2. trimeszteri vérvétel eredményén látszott, hogy kezdenek kimerülni a vaskészleteim, úgyhogy onnantól azt is.
tegnapelőtt 20:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Én sima jódmentes Jutavit terhesvitamint. Abban van folát és már terhesség előtt is szedtem, szóval pluszban már nem. D vitamint szedtem csak mellé. Valamikor a 2.trimeszter vége felé már romlott a vasam, akkor írtak mellé, azt szedtem még. Utolsó hónapra abbahagytam, hogy ne növesszem agyon(tudom, ez már megdőlt, de ki tudja alapon.) Így csak 4és fél kiló lett🤣 Egyébként egészséges, mint a makk és nekem is tökéletesek voltak a laborok, csak a vas volt egyszer kicsit kevesebb.
tegnap 00:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Próbálkozàskor csak folsavat(folátot), utána femibiont végig. Minden értékem tökéletes volt végig. Egyedül a vas volt kicsit alacsonyabb, de még határértéken belül, arra maltofert szedtem az utolsó két-három hónapban. Kalciumot nem szedtem, mert rengeteg tejet, tejterméket fogyasztottam, nem éreztem fontosnak még pluszban.
tegnap 04:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!