Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma munkában végig viseltem az...

Ma munkában végig viseltem az ffp2-es maszkot. Árthattam ezzel a babának?

Figyelt kérdés

Remélem hülyeséget kérdezek. Néha ráparázok dolgokra, hogy mivel ártottam, aztán 1-2 nap múlva lenyugodva már látom, hogy olyan nevetséges dolgon aggódtam, hogy még én is fogom a fejem. Remélem most is ez a helyzet.

Szóval ma bő 8 órán át rajtam volt az ffp2 maszk, rendesen, résmentesen feltéve. Csak pár óránként vettem le 1-2 percre, meg a félórás ebédszünetben, mikor kimentem. Azért csináltam ezt, mert a férjem covid-gyanús, és véletlenül sem szeretném megfertőzni a munkatársaimat.

Ülőmunkát végzek, nem kell kapkodni a levegőért de egy idő után így is enyhén szédelegtem. Mikor munka után levettem, de továbbra is bágyadt maradtam, akkor hasított belém, hogy basszus, talán ezt nem kellett volna. Nem okoztam oxigénhiányt? (Bár azt is hasonlóan egész nap érezni szoktam a fejemen, ha néhány órát egy szmogos városban töltök. Belefájdul.)

Kérlek nyugtassatok meg, hogy nem csináltam bajt! Végül is a szétdohányzott tüdejű, meg a terhesség alatt covid vagy más miatt közepes tüdőgyulladásban és napokig tartó nehézlégzésben szenvedő kismamáknak is általában egészséges gyerekük lesz...nem?

Nyilván jót nem tett, de ugye nem árthatott annyira? Holnap vissza is állok sima sebészeti maszkra, az mégiscsak kevésbé durva. A baba természetesen mozgolódik most is.

2021. dec. 15. 22:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi baj lenne tőle? Ha úgy érzed nem kapsz rendesen levegőt, akkor vedd le, hajolj ki az ablakba és vegyél néhány nagy levegőt. Én ezt szoktam csinálni, amikor fojtogatónak érzem a max viselést. Bár ez nálam szerintem valami pszichés. :D
2021. dec. 16. 09:24
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan fokú lett volna az az oxigénhiány, hogy árt a babának, akkor nem csak picit szédültél volna. Viseld nyugodtan az ffp2-t, de figyelj a helyes (mély) légzésre, és nem leszel rosszul. Meg igyál eleget, azt is könnyű maszkban elfelejteni.
2021. dec. 16. 09:42
 13/15 anonim ***** válasza:
90%

Hát én fogorvosként 7. hónapig dolgoztam, fizikailag bírtam is volna még a munkát, de ez tavaly december volt, covidos időszak. Egy FFP2 -es maszk, egy sebészi maszk, szükség esetén plexi volt rajtam.

Megértem, hogy parázol, de őszintén szólva elég lenne csak kicsit átgondolni a kérdésedet: úgy vetted észre, hogy az orvosok azok, akik a legkorábban butulnak el a magyar társadalomban? Pedig nekik munkaeszköz a maszk, az én példámon láthatod, hogy akár egyszerre több is. Nem zár azért az annyira hermetikusan, hogy ne cserélődjön a levegő.

2021. dec. 16. 11:32
 14/15 A kérdező kommentje:

Igen, túlparáztam, már megint. Esküszöm, élőben nem tűnök teljesen zakkantnak, csak párhetente egy ilyen agymenésem van terhesség alatt.

Inkább az ijesztett meg, hogy némelyik terhességgel kapcsolatos oldalon még az elhasznált levegőjű szobában tartózkodástól és a pulzusszám-emelő fizikai tevékenységtől is óva intik a kismamákat, mert jaj, nem jut elég oxigén. Hát ezek az oldalak sem a nyugodt várandósságot segítik, minden hülyeséggel paráztatnak... Épp ezért nem is szoktam olvasgatni őket, hacsak a saját hülye gondolataim nem visznek rá, hogy felcsapjam a netet.

Annak külön örülök, hogy józan válaszok jöttek, és nem sereglettek ide az olyan vélemények, mint hogy "ezerszer bizonyították, hogy a maszk káros az egészségre, olvasgassál utána (*őrült konteós link*), ki tudja mit okoztál".

2021. dec. 16. 21:44
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem lesz baja a te babádnak, de ha fulladozol a maszktol vedd le és ablaknál levegőzz.
2022. jan. 3. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!