Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elmennétek még egy ultrahangra...

Elmennétek még egy ultrahangra a 12.heti uh előtt?

Figyelt kérdés
Most voltam 8 hetesen a második uh-n még nem sok minden látszódott a piciből, viszont a következő uh majd csak a 12.héten lesz, ami január eleje. Nem tudom, érdemes lenne-e elmenni egy uh-ra a 10.héten, hogy lássuk jól fejlődik-e. Ti elmennétek?
2021. dec. 13. 16:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%

Felesleges. A 12. héten épp eleget fognak látni.

Ezt az ötletet igyekezz is kiverni a fejedből minél hamarabb, vagy kezdj el lottózni, mert ha kéthetente ultrahangra akarsz járni, az nem lesz olcsó mulatság.

2021. dec. 13. 16:46
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem. A hatodik héten voltam, utána a három genetikain. Problémamentes terhesség esetén nincs haszna többnek. Arra még sajna semmi biztosíték nincs, hogy két uh között nem történik baj. Ezzel együtt kell élni, de ilyenkor már nagyon jó esélyed van arra, hogy bő félév múlva egészséges gyermeked születik.
2021. dec. 13. 16:49
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék 2 hetente járni első, csak ilyenkor az eleje a legrizikósabb és mondta a doki, hogy volt olyan akinek a 8.hét után pl nem fejlődött a baba..

De akkor igyekszem pozitív lenni, hogy minden oké lesz a 12.heti uh-ig, köszönöm a válaszokat. :)

2021. dec. 13. 16:52
 4/11 anonim ***** válasza:
45%

Felesleges. Ha nagyon aggódsz vegyél egy szívhangfigyelőt, pont egy uh alkalom ára.

Én 8. héten voltam először, aztán a genetikain a 12. héten. A magánorvos persze javasolja a 4 hetente való találkozást, de hát 22 ezer forintért alkalmanként miért is ne javasolná? Legközelebb csak a 18. hetire megyek, aztán majd babamozi és utána megint csak a kötelezőre amennyiben minden rendben természetesen.

Szóval én a 16. héten fix, hogy hiába a javaslat, nem fogok kifizetni 22ezret, majd 2 hét múlva a szonográfusnak 30-at, majd megint 2 hét múlva ugye a nődokinak 22-t.

2021. dec. 13. 16:57
 5/11 anonim ***** válasza:
35%
Én speciel voltam a 11.heten mivel előzőleg elveteltem és szerettem volna látni hogy minden oké. Nem az a 14000 ft vágott már földhöz.
2021. dec. 13. 17:01
 6/11 anonim ***** válasza:
69%

"Nem szeretnék 2 hetente járni első, csak ilyenkor az eleje a legrizikósabb és mondta a doki, hogy volt olyan akinek a 8.hét után pl nem fejlődött a baba.."

Ez így is van. De hidd el, ha érne valamit a folyamatos uh-s vizsgálat, akkor úgy csinálnák.

Semmit nem tudsz kikerülni általa, felesleges vizsgálat.

2021. dec. 13. 17:01
 7/11 anonim ***** válasza:
58%

Minek? Mit tudsz csinalni, ha 8 hetesen azt mondjak, hogy nem el?

Ennyi erovel naponta is lehet nezegetni, mert barmikor elhalhat. 2 perccel az utan is, hogy kijottel az orvostol.

2021. dec. 13. 17:34
 8/11 anonim ***** válasza:
64%

7 hetesen voltam megállapításon. 10hetesen voltam ismét uh-n, ott minden okés volt, korának megfelelt.

12hetes uh-n szembesültem vele, hogy a 10.hét végén megállt a fejlődésben.

Szóval ha mész sem garancia semmi

2021. dec. 13. 17:45
 9/11 anonim ***** válasza:
87%
Igazából ezek a terhesség elején lévő UH-k csak az anyukák megnyugtatására szolgálnak. Nekem azt mondta a doki, hogy sajnos hiába is látja a 12. hét előtt, hogy bármi baj van, nem fejlődik rendesen a pici, nem nagyon lehet mit tenni.
2021. dec. 13. 18:25
 10/11 anonim ***** válasza:
48%

Én a 7. héten mentem a terhesség megállapításra, majd az orvos (sztk-s, nem magán, nem pénzért) javasolta, hogy azért menjek vissza a 9-10. hét környékén megint, hogy ránézzünk minden rendben van-e még.

Én elmentem a 10. héten, már csak azért is, mert három nappal később volt karácsony, és valahogy nagyon adta akkor bejelenteni a családnak. Plusz engem is megnyugtatott a tudat, hogy akkor és ott minden rendben volt. Ez szerencsére így is maradt végig. Lehet, hogy felesleges, de nekem havonta 20ezret megért a nyugalom és a lelki békém, hogy egyelőre minden rendben van.

2021. dec. 13. 20:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!