Elmennétek még egy ultrahangra a 12.heti uh előtt?
Felesleges. A 12. héten épp eleget fognak látni.
Ezt az ötletet igyekezz is kiverni a fejedből minél hamarabb, vagy kezdj el lottózni, mert ha kéthetente ultrahangra akarsz járni, az nem lesz olcsó mulatság.
Nem szeretnék 2 hetente járni első, csak ilyenkor az eleje a legrizikósabb és mondta a doki, hogy volt olyan akinek a 8.hét után pl nem fejlődött a baba..
De akkor igyekszem pozitív lenni, hogy minden oké lesz a 12.heti uh-ig, köszönöm a válaszokat. :)
Felesleges. Ha nagyon aggódsz vegyél egy szívhangfigyelőt, pont egy uh alkalom ára.
Én 8. héten voltam először, aztán a genetikain a 12. héten. A magánorvos persze javasolja a 4 hetente való találkozást, de hát 22 ezer forintért alkalmanként miért is ne javasolná? Legközelebb csak a 18. hetire megyek, aztán majd babamozi és utána megint csak a kötelezőre amennyiben minden rendben természetesen.
Szóval én a 16. héten fix, hogy hiába a javaslat, nem fogok kifizetni 22ezret, majd 2 hét múlva a szonográfusnak 30-at, majd megint 2 hét múlva ugye a nődokinak 22-t.
"Nem szeretnék 2 hetente járni első, csak ilyenkor az eleje a legrizikósabb és mondta a doki, hogy volt olyan akinek a 8.hét után pl nem fejlődött a baba.."
Ez így is van. De hidd el, ha érne valamit a folyamatos uh-s vizsgálat, akkor úgy csinálnák.
Semmit nem tudsz kikerülni általa, felesleges vizsgálat.
Minek? Mit tudsz csinalni, ha 8 hetesen azt mondjak, hogy nem el?
Ennyi erovel naponta is lehet nezegetni, mert barmikor elhalhat. 2 perccel az utan is, hogy kijottel az orvostol.
7 hetesen voltam megállapításon. 10hetesen voltam ismét uh-n, ott minden okés volt, korának megfelelt.
12hetes uh-n szembesültem vele, hogy a 10.hét végén megállt a fejlődésben.
Szóval ha mész sem garancia semmi
Én a 7. héten mentem a terhesség megállapításra, majd az orvos (sztk-s, nem magán, nem pénzért) javasolta, hogy azért menjek vissza a 9-10. hét környékén megint, hogy ránézzünk minden rendben van-e még.
Én elmentem a 10. héten, már csak azért is, mert három nappal később volt karácsony, és valahogy nagyon adta akkor bejelenteni a családnak. Plusz engem is megnyugtatott a tudat, hogy akkor és ott minden rendben volt. Ez szerencsére így is maradt végig. Lehet, hogy felesleges, de nekem havonta 20ezret megért a nyugalom és a lelki békém, hogy egyelőre minden rendben van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!