Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ezek a pajzsmirigy T4 eredmény...

Ezek a pajzsmirigy T4 eredmények jónak számítanak?

Figyelt kérdés

Pajzsmirigy alulműködésre szedek gyógyszert napi egyet. 13 hetesen az alábbi eredményeim lettek:

Tsh: 1,224 miU/l

Szabad T4: 8,52 pmol/L

Szabad T3: 3,25 pmol/L

Igazából ami nyugtalanít, hogy a T4 szint a referencia érték alatt van (9,01 -19,05). Minden hónapban nézetem és 9 hetesen ennél is alacsonyabb volt kicsit. Sztk-s rendelésre járok, ott megkérdeztem az aktuálisan rendelő orvost, aki szerint nem kell aggódnom. Nem nyugtatott meg, mert futószalagon kezelik a kismamákat, mindennel együtt kb. 10 percet lehettem bent. Mindenhol azt olvasom, hogy az alacsony T4 szint esetén nagyobb az esély autizmusra, idegrendszeri fejlődési rendellenességekre. Másnak is voltak hasonló értékei? Egészséges lett a pici?

2021. dec. 11. 10:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Alapjáraton 10 felett lehet baja a babának (endokrinológusom mondta). Az enyém majd 4 volt 8 hetesen. Nem fogják az egekig emelni a gyógyszer feleslegesen. Nem cukorka. Tudom-tudom mit mondanak, 2,5-nek lehet lenni max, de szerintem az endokrinológus jobban tudja, szakmája.
2021. dec. 12. 17:50
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 7.8 volt 7.hetesen. Ekkor mondta az endokrinológusom, hogy nem lesz szellemi fogyatékos a gyerek a tsh miatt.
2021. dec. 12. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!