Ezek a pajzsmirigy T4 eredmények jónak számítanak?
Figyelt kérdés
Pajzsmirigy alulműködésre szedek gyógyszert napi egyet. 13 hetesen az alábbi eredményeim lettek:
Tsh: 1,224 miU/l
Szabad T4: 8,52 pmol/L
Szabad T3: 3,25 pmol/L
Igazából ami nyugtalanít, hogy a T4 szint a referencia érték alatt van (9,01 -19,05). Minden hónapban nézetem és 9 hetesen ennél is alacsonyabb volt kicsit. Sztk-s rendelésre járok, ott megkérdeztem az aktuálisan rendelő orvost, aki szerint nem kell aggódnom. Nem nyugtatott meg, mert futószalagon kezelik a kismamákat, mindennel együtt kb. 10 percet lehettem bent. Mindenhol azt olvasom, hogy az alacsony T4 szint esetén nagyobb az esély autizmusra, idegrendszeri fejlődési rendellenességekre. Másnak is voltak hasonló értékei? Egészséges lett a pici?
2021. dec. 11. 10:42
1/12 anonim válasza:
Nekem épp kedden mondta az endokrinologusom hogy a tsh 2.5 alatt, a t4nek pedig a felső hatarertek közelében kell lennie.
2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Akkor felkeresek magánban egy endokrinológust.
2021. dec. 11. 10:58
3/12 anonim válasza:
8 éve az egész terhesség során rosszak voltak az értékeim, gyógyszerekkel sem sikerült beállítani. Semmi baja nem lett a babámnak
4/12 anonim válasza:
1es vagyok, 3as,én is csak a 21.hetben mentem el az endokrinologusomhoz aztab le lettem cseszve hogy miért csak most meg mi az hogy nem szedtem már az első pillanattol vasat mikor ezt mindenki tudja.. Hát én nem, első baba honnan kellett volna tudnom.. De mindegy, ezt az infot kaptam, nekem is végig 1.3-1.8 között mozgott a tsh most ugrott 2.6ra,mentem azonnal mert tudtam hogy 2.5 alatt jó és még igy is lecsesztek🤷♀️ de pl valóban azt nem tudtam hogy a t4et is nézni kell ilyenkor.
5/12 A kérdező kommentje:
Köszi 3-as, ez megnyugtató. 1-es én sem tudtam. Eddig teljesen nyugodt voltam, soha egy orvos nem mondott semmit a t4ről. Ha a tsh jó, gondoltam minden rendben van. Most meg el vagyok keseredve, hogy szellemileg sérült lehet😞
2021. dec. 11. 11:49
6/12 anonim válasza:
Nyugi nem lesz baja de pl én azt sem tudtam hogy kell enni jodot mert az meg a baba agyanak fejlodesehez kell. Mindig tanul valamit az ember. Aggódni nem kell, de jól teszed ha elmesz maganorvoshoz, ott foglalkoznak is veled.
7/12 A kérdező kommentje:
Igen, magánorvos lesz belőle.Nekem külön kiemelte az egyik sztk-s doki, hogy jódmentes magzatvédő vitamint szedjek🤷♀️
2021. dec. 11. 14:44
8/12 anonim válasza:
Igen, én is azt vettem (mivel úgy tudtam nem szedhető jód ilyenkor) erre megkaptam hogy a 16.hettol kellett volna szedni, igazodjon ki az ember....
9/12 anonim válasza:
Kérdező. Nem lesz szellemileg sérült. Az én Endokrinológusom aki mellesleg gyermekgyógyász is jót nevetett ezen. Én is összeolvastam mindenféle külföldi “tanulmányt” ahol arról írnak, hogy majd retardált lesz a gyerek, meg koraszülött.
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok😊
2021. dec. 11. 21:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!