Mit jelent, ha kisebb méretet mérnek mint a terhességi
kor?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
33 hetes ultrahangon 1 héttel kisebb értékeket mértek. A HC érték miatt aggódom kicsit, az 30 hetesnek felel meg, gond lehet?
Bpd: 80mm
Hc: 275mm
Ac:287mm
Fl:62mm
Hl: 55mm
Becsült súly: 2035 gr
2021. dec. 5. 12:15
1/9 anonim válasza:
Semmit. Nekem egész végig egy héttel kisebb volt. Azt is mondták hogy jaja kicsi. 3700 grammal született és 56 centivel a 39. hétre.
2021. dec. 5. 12:26
2/9 anonim válasza:
Nem lehet gond. Nem tudják mindig pontosan kiszámítani.
Egyidős felnőtt emberek között is óriási méretkülönbségek lehetnek.
2021. dec. 5. 12:26
3/9 anonim válasza:
Ez azt jelenti, hogy egy BECSLÉS...
Hétfői napon voltam 39+1. Rossz lett az nst-m ami miatt elküldtek uh-ra. Ott a doki 2.6kgnak becsülte és hogy a combcsontja az átlagnal korosan rövidebb.
Én sirva mentem haza, egész nap gyomoridegem volt. Éjjel be is indult a szülés.
Masnap kedden, 39+2n megszületett a lányom 3.3kg-al és az átlagnál majdnemcsak hosszabb lábakkal...
2021. dec. 5. 12:28
4/9 anonim válasza:
A második gyereknél a szülés napján volt utoljára uh. Túl pici fejet, kisebb combot és "biztos nem lesz 3 kiló", ezt jósolták. Aznap délután megszületett 35-ös buksi (szakított mindent), 3500 g és 53 centivel.
2021. dec. 5. 12:31
5/9 anonim válasza:
Nekem végig 2 héttel kisebb volt. Nem tudni miért. De mivel 50 napos ciklusaim voltak nem volt pontos a számolás. 39 hetesen 37 hetes méretekkel született meg. Ráírták a záróra, hogy IUGR baba. Ami szerintem hülyeség volt, egyszerűen nem volt 39 hetes hiába számolták mensi alapján annyinak.
A doki azt mondta foganhattott jóval később, mint a hivatalosa számolt szerint kellett volna
2021. dec. 5. 12:35
6/9 anonim válasza:
Mérések tévedhetnek fél kilot,csak tipelési adatok. Babádnak jók a méretei.
2021. dec. 5. 12:49
7/9 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy azonos fázisban csak a robotok azonos méretűek a gyártósoron, a bébik nem.
2021. dec. 5. 12:50
8/9 anonim válasza:
Nálam is mindig össze vissza mérték mindent. Mindig egy héttel kisebb volt a menzeszhez képest, amit el is magyaráztam nekik, hogy persze, mert nem a 14. napon van peteérésem, hanem a 21. napon. Aztán nagy nehezen elfogadták és korrigálták a szülés dátumát. A combcsont is rendszerint 1-2 héttel kisebb volt. Aztán azt mondta a doki, hogy jó nagy baba lesz erre 2850g 51cmel születt a 39. hétre és még a combja sem rövidebb. Szóval, ha csaknem mérnek valami nagy kórosat akkor kár ezen izgulni.
2021. dec. 5. 12:56
9/9 anonim válasza:
2 héttel volt lemaradva elvileg.
Mégis 40 hétre 3860grammal és 57 centivel született meg a fiam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!