Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor érezhető a magzat mozgása?

Mikor érezhető a magzat mozgása?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

most vagyok 15+6 km. Ti mikor éreztétek elsőre a baba mozgását?

Már nagyon várom, kicsit aggaszt hogy nem érzem.. :)

A pocakom sem olyan hű de kismamás még. Illetve a súlyomat figyelve én semmit sem híztam.

2021. dec. 4. 08:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%

20-22 hetesen éreztem először mozogni.

Sokáig én sem híztam semmit. Most 33 hetes vagyok, és eddig össz-vissz 4 kg jött fel, az is a baba és ami vele jár.

2021. dec. 4. 08:46
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Általában a 18. hét körül lehet először érezni, de a méhlepény elhelyezkedésétől is függ. Én 20 hetesen éreztem először mellső fali lepénnyel. De sokáig puffadtam, lehet ez is befolyásolta, mert inkább csak bélmozgást éreztem. Amikor elmúlt, akkor éreztem a baba mozgását, de akkor is csak nyugalmi helyzetben.
2021. dec. 4. 09:33
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Az ikreket a 20. hét környékén. A második terhességemnél a 16. héten éreztem valami apró rúgás félét.
2021. dec. 4. 10:16
 14/16 anonim ***** válasza:
59%

14 hetesen éreztem először, ha nagyon koncentráltam rá hanyatt fekve. Hátsófali lepénnyel, és kis hassal. 1-2 hét múlva kezdtem el rendszeresen érezni az esti lefekvést követően. Semmiről nem vagy lemaradva, bőven később szokás érezni, és a terhes has is csak később jön. Az első trimeszterben a súlyom csak kevesebb lett 1 kg-mal, pedig amúgy sem voltam kövér. Ez sem probléma :) Majd fogsz gyarapodni, hiszen nől a méhed és a baba is. (Meg víz, vér, stb). Nem a zsírod fontos a babának, nyugi :) Persze azért számít az is, hogy honnan indul az ember. Akin eleve van például 20 kg felesleg, annak nem indokolt még felszednie babahájat :)

Így a terhesség végére lett plusz 11 kg a "súlytöbbletem", úgy is hogy legfeljebb 1-2 kg lehet rajtam pluszban, ami háj.

2021. dec. 4. 10:43
 15/16 anonim ***** válasza:
95%
20+2 vagyok, pár napja érzem de csak ha este lefekszem, most éjjel is éreztem 😊 első baba mellső fali lepény, én is vártam már de nem vagy elkesve. Hasam most kezd nőni de már naprol napra nagyobb 😊 utoljára 14 hetesen voltam vedononel akkor volt 3.5 kg hizas de aktiv sportolokent izmosan sovanyan kezdtem, legközelebb hétfőn megyek, nem látom hogy sokat hiztam volna azóta.
2021. dec. 4. 11:04
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
hogy vagy kérdező? mikor kezdet el kismamás pocakod lenni? Mennyit hiztál? kismama vagy még, vagy megszültél?
2022. ápr. 19. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!