Mikor érezhető a magzat mozgása?
Sziasztok,
most vagyok 15+6 km. Ti mikor éreztétek elsőre a baba mozgását?
Már nagyon várom, kicsit aggaszt hogy nem érzem.. :)
A pocakom sem olyan hű de kismamás még. Illetve a súlyomat figyelve én semmit sem híztam.
20-22 hetesen éreztem először mozogni.
Sokáig én sem híztam semmit. Most 33 hetes vagyok, és eddig össz-vissz 4 kg jött fel, az is a baba és ami vele jár.
14 hetesen éreztem először, ha nagyon koncentráltam rá hanyatt fekve. Hátsófali lepénnyel, és kis hassal. 1-2 hét múlva kezdtem el rendszeresen érezni az esti lefekvést követően. Semmiről nem vagy lemaradva, bőven később szokás érezni, és a terhes has is csak később jön. Az első trimeszterben a súlyom csak kevesebb lett 1 kg-mal, pedig amúgy sem voltam kövér. Ez sem probléma :) Majd fogsz gyarapodni, hiszen nől a méhed és a baba is. (Meg víz, vér, stb). Nem a zsírod fontos a babának, nyugi :) Persze azért számít az is, hogy honnan indul az ember. Akin eleve van például 20 kg felesleg, annak nem indokolt még felszednie babahájat :)
Így a terhesség végére lett plusz 11 kg a "súlytöbbletem", úgy is hogy legfeljebb 1-2 kg lehet rajtam pluszban, ami háj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!