Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességem 25.hetében járok...

Terhességem 25.hetében járok és tegnap óta rengeteg hüvelyi folyasom van. Van itthon hüvelyi ph merom ami normalisat mutat, viszont tényleg percek alatt “elazok”. Nem büdös, nem színes viszont aggódjak a mennyiség miatt? Menjek orvoshoz vele?

Figyelt kérdés
2021. dec. 2. 11:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%

Kedves 10-es!

Kapaszkodj meg, a SOTE I. női klinikán hüvelyi folyás esetén hüvelyből vesznek kenetet tenyésztésre. Tudod, Ők egy oktatókórház, náluk indul az orvosok zöme, lehet, hogy tudják, hogy mit kell csinálni.

Ekkora badarságot még nem hallottam, hogy hüvelyfolyás esetén vizeletet kell nézni.

Kedves Kérdező: jelezd az orvosnak, adni fog rá valamit.

2021. dec. 2. 12:44
 12/17 A kérdező kommentje:

Vizelet ellenőrző csikom is van itthon de az is negatív. Bár nem a reggeli elsobol néztem.

Köszönöm a válaszokat :)

2021. dec. 2. 12:51
 13/17 anonim ***** válasza:
79%
Hüvely folyás terhesség alatt normális.
2021. dec. 2. 12:54
 14/17 anonim ***** válasza:
51%
Nekem is volt mindkét terhességem alatt félidőtől elég bő vizes folyásom, azt mondták, hormonális oka van, kenet negatív volt. Menj el azért nődokihoz te is inkább, de elég gyakori. (Szerintem sem logikus, hogy vizeletet nézzenek hüvelyi folyás kiderítése miatt, hiszen az máshonnan jön. Még ha persze sosem árt.)
2021. dec. 2. 13:04
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
10. Amellett, hogy hülyeségeket hordasz össze, a stílusod se semmi… 🤦🏻‍♀️
2021. dec. 2. 14:32
 16/17 anonim ***** válasza:
51%

Nekem is van, már a legelejétől fogva. Akkor is volt hüvelyváladék tenyésztés és most a végén is. Az eredmény teljesen negatív, csak a normál hüvelyflóra jelenlétét igazolták.

Az, hogy van-e valami kóros a hüvelyben, azt nem vizelettenyésztéssel fogják kimutatni. A vizeletben akkor mutatkoznak meg többnyire a hüvelyváladék "szennye", hogy ha például nem közvetlenül a reggeli tusolás után adtok középsugaras mintát a vizeletből. Jártam így én is. Volt ott baktérium, fehérvérsejt, tököm tudja, de utána mind a hüvelyváladék, mint a vizelettenyésztés is full negatív lett.

2021. dec. 2. 15:03
 17/17 anonim ***** válasza:
73%

Pont a vizelet csekkolás az "elavult" ilyen esetekben, hiszen a vizeletből következtetni lehet ugyan valamilyen kóros folyamatra, pl. gyulladásra, de hogy honnan jön, arra nem. Ilyenkor jön a jól bevált tüneti alapú tippelgetés: sok a folyása? Hüvelyi fertőzés. Fáj az alhasa? Kismedence gyulladás. Fáj a torka? A legjobb, ez csak a torok gyulladás miatt van... és már írnak is rá valami szösszentet.

Kenet alapján egyértelműen megmondják, hogy hüvelyi fertőzés van-e és ha igen, akkor milyen. Így célzottan lehet is kezelni.

2021. dec. 2. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!