Az elevit MIRE JÓ? (tehát mit tesz a babával? Vagy, hogy védi meg a babát akár a cigizés ellen) ez fontos nagyon. Nagyon rosszul volta elmentem az orvoshoz az monta 3-hónapos terhes vagyok. De sajnos én nagyon aktivan dohányoztam
hát biztos, hogy nem tett jót neki. főleg az első 3 hónap nagyon fontos, mert ekkor fejlődnek ki a baba szervei. pont ekkor kell nagyon odafigyelni, hogy mit eszik, iszik a terhes nő.
közben szedted az elevitet? vagy most akarod elkezdeni? egyébként az nem védi a babát a cigitől.
A terhes vitaminok sem védenek a cigizéstől, ez hülyeség. Az a lényege, hogy azokat a vitaminokat pótolja amiket a baba elvon a szervezetből, vagy amiből esetleg nem fogyasztasz eleget. Amúgy nem csak az elevit van, csak most azt reklámozzák. Én pl. egy doboz elevit után áttértem a gravidára, mert az elevittől rosszul voltam, a gravidától meg nem .
Amúgy én is cigiztem amíg ki nem derült, hogy baba lesz, igaz, én csak 7 hétig, de nem lett a babámnak semmi baja. Most 1 éves, szép egészséges kisfiú. Persze nyilván nem tett neki jót, hogy cigiztél, de szerintem azért ettől nem valószínű, hogy baja lesz. Jól tetted, hogy abbahagytad a dohányzást, ez a legtöbb amit tehettél. De majd kérd ki a védőnő véleményét, mit tehetsz most utólag. De ne aggódj, nem lesz a babádnak baja, még időben abbahagytad a cigit.
Gratulálok a babához!
Szia! A folsav különböző születési rendellenességek kiküszöböléséhez kell, mint például a velőcső-záródási rendellenesség. Igazából a velőcső záródása az első pár hétben be is fejeződik. Amikor megtudod, hogy terhes vagy, akkor jó esély van rá, hogy már ki is alakultak a magzat létfontosságú szervei, melyhez a folsav nagyon fontos, emiatt mondják, hogy babát tervező nők még a teherbe esés előtt kezdjenek el valamilyen magzatvédő vitamint szedni.
Persze sokan vannak, akik dohányzás mellett is szép és egészséges kisbabát szültek, remélem te is közéjük fogsz tartozni!:)
Szia!
Az én anyukám 46 éves múlt mikor születtem. Azt hitte itt a menopausa és azért nem menstruál. A 4. hónapban derült ki hogy én vagyok egy uh vizsgálat során. Addig végig dohányzott. Teljesen egészségesen születtem. Ne izgulj!
A terhes vitaminok jók. Neked kell kitapasztalni melyiket szedd. Elevit, Gravida, Femibion, Hipp-Natal..... van aki semmit nem szed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!