Van valaki, aki szedte az Elevitet és észrevette, hogy attól hízik!?

szia, nem attól hízol, a vitamin véd téged magzatot, én végig szedtem elvitet, még szoptatás alatt is, s össz 7 kg t híztam....
az max csak étvágyat csinál a b-vitamin miatt s többet eszel.De most femibiont mondják h nagyon jó, a 800as a 12 hétben, utána femibion 400ast

28 hetes vagyok és még mindig Elevitet szedek. Szerintem nem lehet egyértelműen a vitaminokra fogni a hízást, sőt még a megnövekedett étvágyat sem, hiszen mindkét dolog a terhesség velejárója. Egy biztos, a babád és a te saját magad védelmében érdemes szedni, szerintem. A vitamin és ásványianyag tartalékaid nem fognak úgy kiürülni, mint enélkül. Hiába a sok finom gyümölcs, zöldség, ha azok már csak nyomokban tartalmaznak vitaminokat manapság, sőt a nem szezonális gyümölcsök, zöldségek meg kifejezetten mérgezőek lehetnek. Én csak ajánlani tudom a vitaminokat, s mellette pedig vigyázni a szénhidrátmennyiségre. Inkább válts bajor rozskenyérre, s egyél több hús, tejterméket, gyümölcsöt. Én kihagyom a rizst, igyekszem krumpliból kevesebbet enni, így a kezdeti gyors súlygyarapodást (12 kg) megállítottam, s már egy hónapja tartom ezt a súlyt, enni viszont ugyanannyit eszem.
Tehát szerintem ne a vitamintól foszd meg magad!

Szia.
Én az elevittől híztam, ahogy abbahagytam, megállt a súlynövekedés, 25 hét után már nem szedtem, védőnőm is ezt javasolta.
Szervezetfüggő!!!!
Ismerek olyat kismamát, aki szintén ettől hízik!
Már úgy is meg van mindene a kicsinek, neki nincs rá szüksége, csak hogy anyukája egészségesen táplálkozzék.
Kellemes babavárást.
39+3 hetes

Ápolónő ismerősöm mondta, hogy 3 hónap után érdemes abbahagyni az Elevit szedését, ha valaki nem akar 4-5 kilós gyereket szülni.
A múlt héten a nőgyógyászom azt mondta, hogy Ő mindenképp a természetes vitaminokban hisz és nem a mesterségesben. Sok zöldség,gyümölcs, rostok, ez a lényeg!
És ha belegondoltok, a mi anyukánk sem szedett Elevitet és mégis szép és egészséges emberek lettünk, szép hajjal, fogakkal...stb.
Én amúgy nyáron szedtem 2 hónapig, és most novemberben kezdtem újra, de szerintem megfogadom a szakemberek véleményét!
Üdv: 7 heteske
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!