Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Mit csináltok...

Kismamák! Mit csináltok száraz levegő miatt orrdugulással?

Figyelt kérdés

25 hetes terhes vagyok, és kezdődik (megint) a folyamatos orrdugulás. Beteg nem vagyok, ezért úgy gondolom, hogy a száraz levegő miatt lehet...

Használok tengervizes orrsprét, semmit sem hat.

Próbáltam párásítót/diffúziót, ez ideig-óráig hat, de aztán ez sem jó..

Mégis mit tehetnék ellene? Napközben annyira nem érdekes, este / éjszaka szörnyű, mert nem kapok levegőt az orromon és egyszerűen alig tudok aludni.

(Sajnos nem tudok úgy aludni, hogy a számon veszem a levegőt:( )

2021. nov. 22. 07:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
Ez nálam is volt, terhességi rhinitisnek hívják. Nekem allergiaspray segített, amit fül-orr-gégész írt fel.
2021. nov. 22. 07:52
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen, felvetődött ez, hogy el kellene mennem, de sajnos a covid miatt nem látnak el, csak sürgős eseteket...
2021. nov. 22. 07:53
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Magándoki?
2021. nov. 22. 07:54
 4/13 A kérdező kommentje:

Igazad van, erre nem is gondoltam még! Köszönöm az ötletet, valamiért eszembe se jutott, hogy magán orvos is van fül-, orr, gégész!! :)

Egyébként az előző terhességemnél is volt hasonló panasz, az akkori orvosom azt mondta menjek el, és hogy majd kiégetik a kis hajszálereket az orromban. Ez annyira nem tetszene, mert 'van elég bajom', így nem is mertem akkor sem elmennek végül :/

2021. nov. 22. 07:56
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Erre elég lesz csak a spray, ne aggódj. Egyébként egész addig nekem is pokollá tette az éjszakáimat az orrdugulás.
2021. nov. 22. 07:58
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm!!

Mindenképp egyeztetek az orvosommal és elmegyek magánba :)

2021. nov. 22. 08:00
 7/13 anonim ***** válasza:
Jobbulást :)
2021. nov. 22. 08:01
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is dugul, de nekem javult attól, hogy a radiátorra tettem egy nagyobb edényben vizet. Gyakorlatilag ott alszom mellette, így jobb. Egyébként lehet hogy háziorvos is tud segíteni, nekem említette, hogy van kifejezetten olyan spray, amit ilyenkor kismamának ajánlanak.
2021. nov. 22. 08:29
 9/13 anonim ***** válasza:
Jobbulást! Párásító? Nálunk ultrangos megy, mert nagyon száraz a levegő fűtés szezonban. Meg sok szellőztetés.
2021. nov. 22. 08:56
 10/13 A kérdező kommentje:

8! Próbáltuk már ezt a radiátorra vizet / vizes törölközőt dolgot, de sajnos az sem hatott :/

9! Mint írtam sem a párásító, sem a diffúzor nem használ sajnos.:/

2021. nov. 22. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!