Valami házi praktika egész napos hányinger ellen?
Én a kólától hánytam, pedig én is sok helyen olvastam. Többé nem is próbáltam. A jéghideg vízből egy-egy korty egy picit tompítja, de az sem esik jól. Inkább mintha csak jegeltem volna a hányinger központom pár tízpercre.
Sajnos mindenkinek egyénileg kell kitapasztalnia, hogy mitől jobb és mitől rosszabb. Nekem pl. ha teljesen kiürül a gyomrom is iszonyat, de ha pár falatnál többet eszek is borzasztó. Nem tudok mindent meginni, pl. az almalevet imádtam korábban, most hányok tőle. A víztől is erős hányingerem lesz. A baracklé ellenben csúszik, de abból sem minden fajta.
És akkor a legjobb. Ha kora délutánig eszem gyümölcsöt, iszonyat savam lesz, még rosszabbul leszek. Este viszont kifejezetten kívánja a szervezetem, akkor nagyon jól esik egy-egy szelet alma, narancs, vagy mikor mi. Úgy csináljuk, hogy a férjem pucol mindenfélét, én beleeszek amennyi jól esik, a maradékot pedig megeszi ő. :D (Mondjuk mostanában ez már lassan mindenre igaz.)
Most egy hete kb. már kaja előtt is mindig rosszul vagyok és ha sikerül leerőltetnem pár falatot, akkor utána is egy-két órát. Akkorát kell rá pihennem, mintha megmásztam volna a Kilimandzsárót. Most is épp ez történik. Feltettem a lábaim az irodában, hátradőltem és miközben pihenek és koncentrálok, hogy ne hányjam el magam, nézegetem a kérdéseket hátha terelődik a figyelmem a rosszullétről. Tudom, hogy kb. egy fél óra és rendben leszek.
A kitartás segít a tapasztalataim szerint és az, ha túlélő üzemmódra kapcsolsz. Bármit tolj be, ami átfut az agyadon, hogy "ez esetleg most lent maradna". Azonnal vedd meg, edd meg. Nekem ezek a ráérzések mindig bejöttek ténylegesen a legmélyebb rosszullétben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!