Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kis pocakos kismamák! Hány...

Kis pocakos kismamák! Hány kilós babát szültetek, és hányadik héten?

Figyelt kérdés
2010. szept. 3. 17:47
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
38. héten született a kislányom 2950g-mal, 48 cm-rel. Amikor beindultak a fájások és bementem a kórházba, az ügyeletes nővér azt hitte koraszülés lesz :))) Sokan a távoli ismerősök közül nem is tudták, hogy babát várok :), pedig augusztus végén szültem és nem takargattam magam.
2010. szept. 3. 17:50
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Nekem két babám van már, az egyik 4 a másik 2 éves. Az elsőt: 4850g, 62cm, kiírás után 3 nappal; a kisebbet 4290g, 60cm és kiírás után 10 nappal - paraméterekkel.

Nálunk ez a génekben (hugicám babái: 4700g és 4490g) van. A párom 70kg és 183cm én pedig most még :D 63kg és 169 cm, csak hogy ne gondoljátok, hogy túlsúlyos szülőknek olyanok a gyerkei is (ez egyébként alaptalan is lenne) :D

Ja és egy szem vitamint vagy bébinövelőt sem szedtem be (csak mert ezt szokták még egyből kérdezni). :)

Te most szülsz majd vagy nemrég szültél?

2010. szept. 3. 18:01
 3/10 anonim ***** válasza:
75%

Mintha magamat olvastam volna. ;-)

40+3 naposan indult, amikor bementünk szülni, akkor az ügyeletes szülésznő nem akart beengedni, mondván, hogy biztos nem ide akartam jönni, mert nekem nincs miért. Meg kellett mutatnom a kiskönyvemet, hogy beengedjen. 7 hónaposan készültek képek rólam nyaralás alatt, utólag meg nem mondaná senki, hogy nem ketten nyaraltunk, hanem hárman. Egyébként 2880 grammal született a baba, teljesen egészségesen.

2010. szept. 3. 18:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat!35.hétben vagyok,és másokéhoz képest kicsi a hasam.
2010. szept. 3. 18:13
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

SZia!

Nekem is nagyon kicsi pocakom volt végig a terhesség alatt. Az első kislányom 2380 gramm és 51 cm volt, de a súlya azért volt ilyen kicsi, mert a nyakán volt 3-szor a köldökzsinór. Ő pont a betöltött 39. héten született.

A mostani terhességemnél is csak Minipocakos anyukának hívtak a CTG-nél és a kislányom 3005 gramm és 54 cm volt. Ő csupán 2 nappal érkezett a kiírt időpont előtt. Makk egészséges mind a kettő! :-)

Szóval szépen elfértek odabent, rendesen égett is a gyomrom az utolsó pár hónapban... :-)

2010. szept. 3. 18:21
 6/10 anonim ***** válasza:
75%

Hű az nekem is égett és mind a kettő min.4 centis göndör szinte fekete hajjal is születtek. :)

Az én hasam - mint a méretekből következtetni is lehet - nem éppen a kis kategóriába tartozott, ami sajnos meg is látszik a bőrömön, mert tisztára szétrepedt, a köldököm kifordult,... Csak azért írtam le, hogy ilyen szempontból örüljetek a kis pocinak (most esett csak le, hogy így értetted a kérdésben a kis szót :S :) )

2010. szept. 3. 18:30
 7/10 anonim ***** válasza:
79%

40 hét + 2 napra született, 2960 g és 53 cm volt a lányom. Az 53 centibe beleszámolták a "csúcsát" is, itthon lemértük, és 50 centi se volt! :)

Most várom a másodikat, nagyon kíváncsi leszek!

2010. szept. 3. 19:06
 8/10 anonim ***** válasza:
74%
Mindket fiam 39 hetre es 4 napra szuletett, elso 3660 gramm es 55 cm volt, masodik 3100 gramm es 54 cm. Kicsi pocakom volt mindketszer, az utolso heten meg tolem is azt kerdezgettek, hogy 2-3 honap van-e meg hatra. Vekony vagyok, de magas. Gondolom volt bent helyuk.
2010. szept. 3. 19:15
 9/10 anonim ***** válasza:
67%

Nekem olyan kicsi hasam volt, hogy a szülés előtti napokban is még azt hitték, hogy van hátra 1-2 hónapom.

Itt a gyakorin is egyszer feltettem egy tippelős kérdést, szülés előtt készült egy kép a pocakomról, azt tippelték a lányok, hogy kb 30 hetes. Pedig 39+3.hétre mentem szülni, 3,5 kilós 56 centis babát :)

2010. szept. 3. 21:06
 10/10 anonim ***** válasza:

Na hát akkor nem csak nekem ilyen kicsi!:) a dokim azt mondta, 2700 g-nál ne számítsak nagyobb súlyú babára! Teljesen kétségbe voltam esve elötte, hogy majd ezért nem engedik haza a kórházból. De ez alkati kérdés, mindketten vékonyak vagyunk a férjemmel. Eddig 6kg ment fel a terhesség alatt is.

39. hetet töltöm vasárnap és még mindig viszonylag kicsi, 92 cm... már csak 1 hét max. és kiderül mekkora, majd beírom ide:)

2010. szept. 4. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!