Londoni kismamak, nektek hany vizsgalatotok van/volt osszesen?
En most 20 hetes vagyok, elvileg 21 hetesen lesz ujra egy scan, de a full verkep meg ilyesmi az nem most lenne esedekes a 20 heten?
Es meg hany vizsgalat lesz?En nagyon nehezen erem el a midwife-ot.......(Amugy a korhaz meg minden jo, csak a tajekoztatas eleg zavaros/hianyos)
Scan volt a 12. és a 20. héten (egy hetet ezek tolódhatnak), illetve nekem volt a 16. héten is a sürgősségin, mert problémánk volt.
Vérvétel volt a 14. hét környékén, amikor az integrálthoz is vettek le vért, a következő a 28. héten lett volna, de épp nyaraltam, úgyhogy csak a 31. héten mentünk. Az utolsó azt hiszem, hogy a 35. hét környékén volt, illetve akkor, amikor már szülni mentem.
Akkor nem tul rendszeresen :).
Nekem vert mondjuk mar 3 szor vettek, meg allitolag most kellene venni ujra, de akkor lehet onszorgalombol bemegyek es akkor megcsinaljak :)
koszi a valaszt,
x
Szia.
Én 10 és fél hetes vagyok, eddig kétszer voltam uh vérzés miatt, tehát az ügyeletet kellett megjárnom először (idáig háromszor!!!) és ők rendeztek időpontot. Amúgy csak két ultrahang lenne, 12. meg vagy a 20. vagy 22.hét táján. Nekem egyszer volt vérvétel eddig, tegnap volt egy hete. Jövő héten hallgatja meg a midwife a baba szívét először. Aztán nem tudom mikor kell újra menni. Állítólag ilyenkor havonta kell járni, aztán ahogy közeledik a szülés ideje, két hetente, majd hetente.
Az én midwife-om rendes, eddig kétszer hívtam, ebből egyszer szombat reggel és felvette elsőre, adott tanácsot stb.
Tőlem meg vettek kenetet, szerintem van valami gyulladásom és ez volt múlt héten, most hétfőre ígérte az eredményt, és ma péntek van, de még mindig semmi eredmény!!! Ha vmi bajom van, addig nem kapok rá kúpot, gyógyszert.... Még jó hogy megyek haza nem sokára, otthon is megyek dokihoz vizsgálatra, uh-ra. Legkésőbb ő tuti megmondja, ha vmi fertőzésem van és ad rá gyógyszert, de itt mire kapsz valamit, frankón súlyosbodik a helyzet.
Az első válaszoló vagyok. Akkor ezek szerint Londonon belül is függ attól, hogy melyik körzethez tartozol. Én ennyi vérvételt is bőven elégnek találtam, sőt, a 35. héten már nem nagyon akaródzott elmenni, de rászántam magam (három nap erőgyűjtés után). Lehet, hogy szánalmasan hangzik, de én gyűlölöm a vérvételt, nem akarok túlozni, de én szülés és vajúdás közben is azért szurkoltam, hogy nehogy kanült kelljen berakni, mert a vajúdás önmagában is elég volt szurkálások nélkül (fájdalomcsillapítót sem kértem).
Nekem az első vérvétel volt durva, akkor öt ampullányit vettek le, mert egyszerre tudtunk le mindent, az összes fertőzőbetegség szűrését, aids szűrést, teljes vérképet, integrált tesztet. Neked ezek esetleg elosztva voltak, úgy volt már három, vagy ismételtetek?
A továbbiakban nekem már mindig csak teljes vérképet néztek, szóval egy-egy ampullával megúsztam.
A midwife-ot én elérni sem tudtam, ugyanis a mi rendelőnkbe csak hetente egyszer járt ki, egyéb elérhetőséget meg nem adott. De a terhességem utolsó heteiben három másik midwife-fal találkoztam, mert cserélgették őket, nagyon jó volt, egymás ellen beszélt mindegyik, egyik héten ezt mondták, másik héten azt.
De összességében azt mondom, hogy nem volt bajom az egész terhesgondozással, még így sem, hogy volt komplikáció. A sürgősségin egyből elláttak minden további nélkül, ellenőrzésre is visszahívtak, nem éreztem úgy, hogy hiányt szenvednék. Tény, hogy nincs túlparázva úgy, mint otthon (elnézést, de olvasva, hogy otthon milyen gyakran és mennyi vizsgálat van, nekem az túl soknak tűnik, különösen egészséges lefolyású terhességnél). A szülésről meg főleg pozitív élményeim vannak, nagyon kulturált volt a szülőszoba, az ellátás és nagyon gyorsan kibújtatták a nem kicsi babámat gátmetszés nélkül, amiért külön hálás vagyok. És összességében azt mondom, hogy nekem ez a fontos!
Midwife-hoz én is úgy jártam, hogy a 34. hétig négy hetente, majd 38. hétig két hetente és az utolsó két hétben mentem hetente. Ha túlhordtam volna, akkor a kórházba kellett volna bejárnom kétnaponta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!