Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miket kell beszerezni egy...

Miket kell beszerezni egy első gyermekes anyukának a babája és a maga részére?

Figyelt kérdés

Ruhára, kiegészítőkre, apróságokra, tehát mindenre gondolok:)

köszönöm

Kisfiú lesz a baba, és december végén születik.

Az egyes ruhadarabokból, méretekből mennyi darabot vegyek?

2010. szept. 3. 15:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

[link]

Itt nagyon jól le vannak írva.

Regényt lehetne írni egyébként.

Olvastál ilyen oldalakat?

Ha valami konkrétum érdekel, akkor azt írd le.

2010. szept. 3. 15:43
 2/15 anonim ***** válasza:

A neten ha beírod hogy kelengye lista akkor kb 500 listát kidob.

Itt minden nap megkérdezi ezt valaki.

amit tehtesz hogy végig olvasol pár listát, majd elkezdesz gondolkodni tényleg szükséged van-e ezekre a dolgokra, mik amiket kapsz belöle.

kérdezd meg ismeröseidet rokonaidat (kisgyerekeseket) mik amik ezek közül kellettek nekik.

én pl leültem a sógornömmel és barátnöjével akik két külön nevelés ápolást csináltak, mindenhol több kisgyerek és végig kérdeztem öket mire volt szükségük és mire nem.

érdekes volt mindegyiknek más nézöpontja volt.

2010. szept. 3. 15:45
 3/15 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Itt van pár lista, böngészd végig, google-ba ha beírod hogy baba lista, még kiad jópárat. Vesd össze őket, szerintem hasznos, én is így csináltam.

De asszem ez a legjobb, mert ez TÉLI babáknak van:

[link]

6 hetes kisfiú anyukája

2010. szept. 3. 15:45
 4/15 A kérdező kommentje:
Kifejezetten érdekelne, hogy egy adott méretből pl.62 hány darab badyt, tipegőt stb. vegyek, hogy elég legyen a babánka, és ne kelljen minden nap mosni.
2010. szept. 3. 15:46
 5/15 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. szept. 3. 15:47
 6/15 anonim ***** válasza:

azt javasolhatom hogy 56-os ruhákat vegyél de ne sokat mert egy 1-2 hét és kinövi.szóval több 62-est vegyél.

bodyk (5-6),tipegők(5-6),2-3 hálózsák,bundazsák ha viszed valahová,kis zoknik,sapka,15 textil pelenka

hajkefe,víz hőmérő,tisztálkodó szerek (gondolom ezeket tudod),

pelenka 2-4 kg liberot javaslom,mert átlag ezzel a súllyal születnek 2-3 kis zacskót kezdetnek.majd meglátod hogy alakul (mennyi fogy belőle és milyen ütemben hízik a baba)

törlőkendő (nekem eleinte rengeteg fogyott belőle)

hintőpor (nekem jobban bevált fürdés után és reggeli mosakodás után mint bármi más)

elég nehéz ezt így hipp-hopp összeszedni mert a lányom már 19 hós.írj ha valami különösen érdekel.

remélem egy picit tudtam segíteni

boldog baba várást és sok egészséget!!

24/N

2010. szept. 3. 15:52
 7/15 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Sok baba az 56-osban is elvész. De, hogy ne tárazz be feleslegesen, így vegyél 56-ból 5-5 garnítúrát.

Majd meglátod, hogy nem lesz elég, akkor még 10-10 garnítúra.

62-t a fiam 3 hónaposan hordta, persze csomó állt a szekrénybe, mert én is abból vásároltam be, más tanácsára.

Szóval 15-20 garnítúra, ha nem akarsz mosni minden nap.

De minimum 10 mindenből.

2010. szept. 3. 15:55
 8/15 anonim ***** válasza:

15.52-es vagyok.

nekem tényleg 2 hét alatt kinőtte az 56-os rucikat.de látom ez nem mindenkinél volt így.én 56-osokat nem is vettem mert nővérem elrakta a fiairól és azok pont elegnek bizonyultak.

szerintem ezt majd te magad kitapasztalod hogy miből mennyi kell.ha valami kevés akkor apukája,vagy nagyszülei elmennek és vesznek még ami kell.különben meg a látogatók is visznek rucikat,megteheted azt is hogy megmondod mindenkinek hogy mire van szükséged és így nem vesznek felesleges dolgokat.

a kisplédeket elfelejtettem írni 4-5 darab.én arra fektettem mindig és volt hogy lebüfizte,

24/N

2010. szept. 3. 16:07
 9/15 A kérdező kommentje:

De aranyosak vagytok!!!!

köszönöm

2010. szept. 3. 16:28
 10/15 anonim ***** válasza:

A második hozzászoló vagyok.

hogy miböl mennyi kell?

a vicces hogy iszonyat össze vissza van a méretezés.

vagy is ha veszel egy 56-st nem tuti hogy 56-s. van amelyik egy teljes mérettel el van számozva.

nekem már minden megvan és számozás szerint 56-62-t vettem-kaptam, és 5 méretbe osztottam szét, mert 5 külömbözö mérett jött ki. mind a body-t mind a rugikat.

de én úgy csináltam hogy egyenlöre a legkisebböl van több a többiböl csak párat vettem, majd szép fokozatosan.

azt vedd meg ami tetszik. lehet meglátsz egy rugit és csak 62-ben van.

nekem a teoriám hogy az elsö pár hétben (szeptemberre vagyok kiírva) csak hosszujju body és pántos rugit adok rá. így se nadrág se szoknya semmi ilyet nem vettem. (na jó egy kisruhát nem hagytam ott)mondjuk úgy minen méretböl 10 db-t.

igaz barátnöm nov végére van kiírva kislánnyal majd neki adom ami nekem nem kell.

én is tanácstalan voltam az elején, és szép lassan össze állt a kelengye.

egy jó tanács. én csak olyan body-t vettem (majd késölbb már mindegy) ami oldalt is patnetos, hogy egyszerübb legyen pelenkázni és ezért az okért vettem csak olyan rugit ami alulról is patnetos.

két példa:

[link]

[link]

2010. szept. 3. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!