Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire kell terhesen "félni"...

Mennyire kell terhesen "félni" a macskáktól?

Figyelt kérdés
Nekem sosem volt cicám,alapvetően nyilván nem szaladok el tőle, ha látok egyet, de nem igazán kedvelem őket. Most sógorom kitalálta, hogy csak akkor tudnak minket meglátogatni (három napra, mivel messze lakunk), ha jöhet a macska is. Ti engednétek? Lehet tőle bajom terhesen? Oké hogy én elkerülném amennyire tudom(amúgy is), de a kisfiam gondolom agyon fogja szutyorgatni én meg utána őt. Ez mennyire veszélyforrás? Valamint egy idegen helyen egy macska egyáltalán jól érzi magát? Bocsi, ha hülyeségeket kérdezek, sosem foglalkoztam azelőtt a témával, csak az van meg, hogy terhesen el kell kerülni a macskaalmot.
2021. okt. 29. 19:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a 9 is írt a macska is csak egyszer kapja el. Ha már egyszer átment rajta, utána nem veszélyforrás. Nekem is volt macskám, kinti, és benti is. Még is negatív lett a szűrésem.
2021. okt. 29. 21:38
 12/16 anonim ***** válasza:
62%

Én terhesen ugyanúgy takarítottam az almot, mert más nem csinálta meg, csak felvettem maszkot, meg jó alaposan kezet mostam. Nem lettem mégse toxoplazmás. Egy benti macskám van, ezer éve él velem, folyton az arcomban volt, ha eddig nem fertőzött meg, akkor már később sem fog...

De amúgy ilyet nem csinálnék, a macskának nagyobb stressz 3 napra idegen helyre menni, mint otthon maradni egyedül, minimális felügyelettel. Az én macskám teljes depresszióba esik, ha elviszem otthonról, utána meg hisztiből szétpisál mindent. Nem a toxoplazma miatt, hanem a macska fajtajellege miatt nem mennék ebbe bele.

2021. okt. 29. 21:42
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
ha betartod higiéniát akkor nem lesz bajod
2021. okt. 29. 21:58
 14/16 anonim ***** válasza:
53%

Én még nem tudtam hogy terhes vagyok, amikor a padlásunkra ellett egy orvost sosem látott oltatlan utca cica. Én mentem fel hozzájuk mindig, hogy minden oké-e vittem le kézben azokat, amik elpusztultak. Mindig kezet mostam és végül semmi bajunk nem lett. A te eseted ennél sokkal egészségesebb. :)

Arra viszont figyelj, hogy a cica megsértődhet, óvd a hálószobát, csukd azt ajtókat, nehogy bepisiljen az ágyba, mert azt sose mosod ki… Max ipari kárpit tisztítóval.

2021. okt. 29. 22:59
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Sógorodnak kinti-benti cicája van? Én 2 benti macskával élek (terhes vagyok), és itt lehet őket hagyni 2 éjszakára egyedül. Egy macska nem bírja a helyváltoztatást. Gyerekkorom óta vannak macskáink (kijárós is), és toxoplazma negatív lett. A macska ürülékével terjed a toxo, de csak akkor, ha éppen fertőzött a cica (ahogy írták, életében összesen 2 hétig), és napokig áll az ürülék az alomban. Ha fertőzött is lenne, de naponta takarítod az almot, semmit nem kapnál el. A fertőzést inkább mosatlan zöldségtől vagy gyümölcstől fogod elkapni.
2021. okt. 30. 06:49
 16/16 anonim ***** válasza:
Semennyire. Két egészséges gyermeket szültem macska mellett.
2021. okt. 30. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!