Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire kell terhesen "félni"...

Mennyire kell terhesen "félni" a macskáktól?

Figyelt kérdés
Nekem sosem volt cicám,alapvetően nyilván nem szaladok el tőle, ha látok egyet, de nem igazán kedvelem őket. Most sógorom kitalálta, hogy csak akkor tudnak minket meglátogatni (három napra, mivel messze lakunk), ha jöhet a macska is. Ti engednétek? Lehet tőle bajom terhesen? Oké hogy én elkerülném amennyire tudom(amúgy is), de a kisfiam gondolom agyon fogja szutyorgatni én meg utána őt. Ez mennyire veszélyforrás? Valamint egy idegen helyen egy macska egyáltalán jól érzi magát? Bocsi, ha hülyeségeket kérdezek, sosem foglalkoztam azelőtt a témával, csak az van meg, hogy terhesen el kell kerülni a macskaalmot.
2021. okt. 29. 19:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül a macskaalomhoz ne nyúlj puszta kézzel. Simogatás után pedig moss kezet.

Macskagazdi anya vagyok, engem megnyugtatott a Zállatorvos videója, youtube-on megnézheted. Toxoplazmózis című rész.

2021. okt. 29. 19:53
 2/16 A kérdező kommentje:
Ha valakinek saját cicája van az úgy tudom más,akkor nagy eséllyel úgyis átestél már a toxoplazmozison
2021. okt. 29. 19:57
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
#1 vagyok ez nem igaz. 30 évig macskák mellett éltem, negatív lett a szűrésem.
2021. okt. 29. 20:02
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ebben mindent elmondanak.

2021. okt. 29. 20:03
 5/16 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező, toxoplazmózist egy macska is csak úgy tud elkapni, ha megeszik egy fertőzött állatot. Csak benti macska esetén ez a probléma tehát nem áll fenn, és gondolom, azért vinnék a macskát, mert benti.

Mondjuk, én alapból nem vinném máshoz az állatom, szerintem tiszteletlenség, inkább megkérnêm a szomszédot, nézzen rá.

2021. okt. 29. 20:04
 6/16 anonim ***** válasza:
83%

Alapvető higiénés viszonyok mellett semennyire.Mosatlan, rosszul megmosott zoldsegtol előbb fertozodsz.

Ha nincs aki etesse,itassa napi min 10-20 percet simogassa(tiszta vízre érzékenyek, nem jó a 1-2 napos nekik) akkor felelős állattartó viszi magával.

2021. okt. 29. 20:11
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Huszonéve vannak macskáim, jelenleg is kettővel elek együtt. Így most terhesen nem én takarítom az almot, kevesebbet érintem meg őket, ha simogatom őket, utána kezet mosok.
2021. okt. 29. 20:23
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

31 év alatt sok macskával volt dolgom, játszottam köztéri homokozókban, ahol volt bőven cicakaki, mégsem sikerült elkapnom, negatív lett a szűrésem.

Tartsd be az alap higiéniai dolgokat, és ne parázz feleslegesen

2021. okt. 29. 20:40
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
A macska egész életében 2 hétig fertőz. Elég kevés az esélye, hogy pont akkor találkoztok.
2021. okt. 29. 21:09
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Ebből a szempontból a mosatlan zöldség és gyümölcs sokkal veszélyesebb!!
2021. okt. 29. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!