Április közepére vagyok kiírva , ki mennyi időt hagy/hagyott magának a felkészülésre?
10-es, járóbeteg esetén van kijárási idő, nem egész nap vagyok oda, na meg szép is lenne, ha nem mehetnék ki, akkor NSTre, orvoshoz, laborba se menjek? :D
Másrészről egészen biztosan 1 hónap terhességi táppénzen fognak ellenőrízni, tuti, az egyrészt valóban "maratoni" időszak, és totálisan megkérdőjelezhető is a validitása.... hagyjuk már, imádom hogy mindig van itt pár ember aki a táppénzcsalásra izgul, meg hogy majd jól kirúgják a szerencsétlen kismamát aki mer a gyerekvállalásra készülni... :D
Megmondom, mi a táppénzcsalás, kedves: hogy évi 1+ millió(!) forintot fizetek az államkasszába táppénzjárulékként, és utána konkrétan telefonon elküldenek a búsba ha laborba vagy bármilyen vizsgálatra mennék, egymásra mutogat a szakrendelés, a háziorvos, a kórház és semmit nem lehet elintézni, ha sürgős, ha nem. Emellett meg rengeteg éve nem is voltam táppénzen. Na ez az igazi táppénzcsalás, nem az, hogy terhesen 1 hónapig táppénzen van az ember. :D
Addig nagy a szád amíg nem ellenőriznek. NST-ről, orvosi vizsgálatról vinned kell majd igazolást utólag. Nem urban legend csak szólok.
Ha neked ilyen szar ebben az országban, miért nem költözöl máshova? 🤣
Évente nekem is levonnak bőven több mint 1 millát. Én mondjuk nem panaszkodom az ellátásra, legalábbis bizonyos tekintetben. De én is úgy hiszem, hogy belefér egy életben 2x pár hónap táppénz kijárással az évi másfél milliós keretbe.
A kijárásról meg ennyi álljon itt:
"a tartózkodási helyről való kijárás korlátozására való utasításokat betartani"
Szóval az, hogy táppénzen vagy, nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem dughatod ki az orrod a lakásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!