A CTG mennyi ideig van az emberen alkalmanként? Kell számolni valamit közben?
kb 20 perc ha a baba aktív. vigyél újságot mert uncsi.
semmit nem kell számolni. a gép mutatja a baba pulzusát ami nagyon magas nyugalmi állapotban 130-160 között van mikor mozog akkor 180-190-re is felugrik. közben a másik meg a te méhösszehúzódásodat méri, ez normál esetben 20 körül van ha jön egy összehúzódás akkor 40-ig felmegy, ha erösebb akkor még magasabbra, a szülésnél jóval 100 felett van ez az érték.
ezt a gép egy papírra nyomtatja és a doki megnézi.
az a jó ha a baba éber vagy is jó cikk cakkos a papír. ha nem éber akkor megvizsgál a doki és aztán újra kezdik, vagy egy kicsit kiültetnek majd megint újra kezdik vagy csak hagynak addig míg a lurkó fel nem ébered, és produkál.
kicsit idegesítö ott ülni és azon gondolkodni hogy akkor most jó-e vagy sem, akkor most miért nem ugrik fel vagy mért ugrott fel akkorára. de ha viszel újságot kicsit leköt közben, és nem idegskedsz annyit.
Ctg-n semmit nem kell nyomni.
Az az NST ami hasonló csak ott meg a méhösszehúzódásokat nem nézik.
Én azt látom, hogy ez is, mint minden terhességgel kapcsolatos vizsgálat városonként, kórházanként változó. Én Veszprémbe járok NST-re(ugyanaz, mint a CTG)és itt csak a baba szívhangját nézik, és nekem kell egy gombot nyomni, ha a baba nagyot mozdul. Néhány ismerősömnek a méhtevékenységet is nézik.
38 hetes kismama
Örs, Zugló, eddig volt, majd 13hét múlva újra csekkolom, volt két tappancs, egy a méhtevékenységet nézte, egy a baba szívhangját és egy gomb amit mocorgásnál kellett nyomkodnom...
30perces egy egy "vizsgálat"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!