Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A CTG mennyi ideig van az...

A CTG mennyi ideig van az emberen alkalmanként? Kell számolni valamit közben?

Figyelt kérdés
2010. szept. 2. 15:58
 1/9 anonim ***** válasza:
2010. szept. 2. 16:04
 2/9 anonim ***** válasza:

kb 20 perc ha a baba aktív. vigyél újságot mert uncsi.

semmit nem kell számolni. a gép mutatja a baba pulzusát ami nagyon magas nyugalmi állapotban 130-160 között van mikor mozog akkor 180-190-re is felugrik. közben a másik meg a te méhösszehúzódásodat méri, ez normál esetben 20 körül van ha jön egy összehúzódás akkor 40-ig felmegy, ha erösebb akkor még magasabbra, a szülésnél jóval 100 felett van ez az érték.

ezt a gép egy papírra nyomtatja és a doki megnézi.

az a jó ha a baba éber vagy is jó cikk cakkos a papír. ha nem éber akkor megvizsgál a doki és aztán újra kezdik, vagy egy kicsit kiültetnek majd megint újra kezdik vagy csak hagynak addig míg a lurkó fel nem ébered, és produkál.

kicsit idegesítö ott ülni és azon gondolkodni hogy akkor most jó-e vagy sem, akkor most miért nem ugrik fel vagy mért ugrott fel akkorára. de ha viszel újságot kicsit leköt közben, és nem idegskedsz annyit.

2010. szept. 2. 16:05
 3/9 anonim ***** válasza:
15-20 perc, esetleg 30 perc. A baba rúgásainál kell nyomni a gombot, amit a kezedbe adnak, azon. Magzatmozgásnál felgyorsul a baba pulzusa, azért, h ezt lássák, h azért gyorsabb.
2010. szept. 2. 16:06
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Ctg-n semmit nem kell nyomni.

Az az NST ami hasonló csak ott meg a méhösszehúzódásokat nem nézik.

2010. szept. 2. 16:15
 5/9 anonim ***** válasza:
:) CTG=NST
2010. szept. 2. 17:13
 6/9 anonim ***** válasza:
És kell a gombot nyomni!
2010. szept. 2. 17:14
 7/9 anonim ***** válasza:

Én azt látom, hogy ez is, mint minden terhességgel kapcsolatos vizsgálat városonként, kórházanként változó. Én Veszprémbe járok NST-re(ugyanaz, mint a CTG)és itt csak a baba szívhangját nézik, és nekem kell egy gombot nyomni, ha a baba nagyot mozdul. Néhány ismerősömnek a méhtevékenységet is nézik.

38 hetes kismama

2010. szept. 2. 19:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Örs, Zugló, eddig volt, majd 13hét múlva újra csekkolom, volt két tappancs, egy a méhtevékenységet nézte, egy a baba szívhangját és egy gomb amit mocorgásnál kellett nyomkodnom...

30perces egy egy "vizsgálat"

2010. szept. 2. 22:04
 9/9 anonim ***** válasza:
A CTG ugyanaz, mint az NST, csak egyik a magyar, másik az angol elnevezésének a rövidítése.De egy vizsgálatról beszélünk.Nálunk kb. 30 perc.Nekem mindig az a gép jut, amin nyomkodni kell, amikor rúg.De a jobbról, balról mellettem fekvő kismamáknak nem kell semmit nyomkodni.Szóval van ilyen gép is, meg olyan gép is.Sokkal idegesítőbb ez a gombos megoldás, mert a lányom úgy el tud bújni, és az elején egyáltalán nem mozog.Én meg olyan hülyén érzem magam.Mellettem meg nyugodtan ül mindenki.Számolni semmit nem kell.Én nem szoktam unatkozni.Nézelődök, és órákat tudnék eltölteni csak azzal, hogy hallgatom a kis szívhangját.Olyan aranyos, amikor begyorsul, vagy felhangosodik.Vagy mikor túlkiabálja a többi babáét.A múltkor odajött a szülésznő egy picit lehalkítani:)
2010. szept. 3. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!