Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hetes korig ajánlott...

Hány hetes korig ajánlott szedni a terhesvitamint (Elevit)?

Figyelt kérdés
Mert azt már hallottam, hogy nem javasolt végig szedni.
2010. szept. 2. 13:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én nem elevitet szedtem hanem gravidát, de azt is csak egy hónapig. A védőnő mondta hogy ez a terhesség korai szakaszában nagyon fontos amikor a picinek az alapvető szervei fejlődnek ki. Ő tanácsolta hogy nem muszáj szednem végig mert telenyomja a babát is vitamminal és nagy lehet. Viszont a vérképzőt (vas, folsav) illetve magne b6-ot szednem kell, mert ezek a legfontosabbak. Egyébként elég vegyesen eszek tehát ennek elégnek kell lennie. Régen sem voltak ilyen "divatvitaminok" mégis születtek egészséges babák, talán még több is mint manapság.

Természetesen az egyéntől függ hogy kinek mire van szüksége, ezért fontos hogy ezt mindenki az orvosával beszélje meg, erre ő tud egyértelmü választ adni az egészségügyi állapotunk alapján.

2010. szept. 6. 13:20
 12/12 A kérdező kommentje:
Azt olvastam még a terhességem előtt valahol, hogy kutatások bebizonyították, hogy azoknál, akik a terhesség végéig szedték a terhesvitamint, ott nagyobb számban születtek túl nagy babák, mert a terhesvitaminok által feleslegesen tömték vitaminnal a kismamák. S állítólag valójában csak a tizenvalahanyadik hétig szükséges, utána pedig a vérképzők és társaik a legfontosabbak. Aztán szülés után, szoptatáskor újra lehet szedni a terhesvitamint.
2010. szept. 8. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!