Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire bíznátok meg az...

Mennyire bíznátok meg az anyós főztjében, ha csak röhög azon, hogy mostantól követnem kell a GDM-es diétát? Most mennénk először hozzá családi ebédre és vacillálok, hogy inkább vinném az ebédet magamnak.

Figyelt kérdés

Még én is csak most kezdek belejönni a diétaba, de vinnék például natur csirkemellet, basmati rizst és salátát.

Anyósom szerint pedig ez csak egy új hóbort, bezzeg Nyugat Európában nincs ilyen, illetve amúgyis fuzáriummal szennyezettek a teljes kiörlésű lisztek...

2021. okt. 13. 11:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
89%
Láthatod sok válaszból is milyen primitív ez az ország. Semmi jóra nem számíthatsz. Vigyél inkább kaját
2021. okt. 13. 16:06
 12/12 anonim ***** válasza:
91%

Én vinnék magamnak otthonról rendes, kimért ételt (húst+köretet) és azt megpróbálnám kombinálni anyósom főztjével. Köretet nem ennék nála, csak max salátát (nem a majonézes, öntetes verziót), mert a köreten könnyű elrontani a diétát, az nekem mindig nagyon méregetős volt. Sokszor többet szedtem volna szemmértékkel, mint amennyit lehetett volna, ezt mindig nyersen le kellett mérlegelnem. Ha anyósom húst sütne, akkor azt megenném bunda és cukros pác nélkül a saját köretemmel. Szóval csak olyanokat fogyasztanék anyósomnál, amik nem számítanak a diétában kcal-nak. Azt hiszem ilyen pl a salátalevél, a hús, a sajt stb. (nem emlékszem, inkább nézz utána).

Ha anyósom pl juhtúrós sztrapacskát vagy bolognai tésztát főzne akkor inkább nem ennék a főztjéből, ha bunkónak néz akkor sem, maximum egy db villával az illedelmesség kedvéért.

Nekem ilyen téren szerencsém van anyósommal és ő még a laktózérzékenységemnél is külön főzött nekem, ha mentünk. A terhességi cukromnál annyira kellett figyelni mindenre, hogy ott én mondtam a rokonoknak, hogy senki ne fáradjon a méregetéssel, mert bonyolult, így terhesen csak azt ettem amit én főztem.

Amúgy attól, hogy anyósod legyint a diétára még simán lehet, hogy megtisztel azzal, hogy figyel rád.

Amúgy nem tudom, hogy lehetnek ilyen felelőtlenek az emberek... Ezt nem szabad fél vállról venni. A cukor ingadozásával, kiugrásával a saját gyereke életét veszélyezteti az ember, nagyobb lehet a baba mérete az átlagnál, a szülés utáni oxigénhiányos állapot esélye is megnőhet, ha nem tartják be a diétát. Nekem azt mondta a dokim, hogyha szépen követem a diétát, akkor "normál" esélyekkel indulunk, minta nem lennék cukros.

Végig követtem is, egyetlen bűnözés nélkül, az utolsó grammig. Nem lett volna lelkiismeretem össze-vissza falni, szóval kérdező ne hallgass senkire aki lehurrog, jól csinálod, hogy ennyire figyelsz!🙂

2021. okt. 15. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!