Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Iszonyodom a terhességtől,...

Iszonyodom a terhességtől, más is érez így ?

Figyelt kérdés
Nemsokára betöltöm a 24. évemet, sokan az ismerőseim közül már babáznak vagy úton/tervben van ( Szívük joga, örülök, ha boldogok). Én viszont a terhesség és minden velejáró legapróbb gondolatától is rosszul vagyok, hogy velem ez megtörténjen. Emiatt a védekezésre is nagy figyelmet fordítok, de ugye semmi sem 100% szóval sokszor aggódom így is például, hogy megfog-e jönni. Az egyetemen is volt több terhességgel és szüléssel kapcsolatos tárgyam, szóval arra sem foghatom, hogy azért iszonyodom, mert nagyon hiányosak lennének az ismereteim. ( Nyilván most sem tudok mindent).Sokszor érzem emiatt rosszul magam, félek, hogy ez az érzés sosem fog elmúlni vagy túl későn ( mikor már öreg leszek egy gyerekhez). Vagy más is volt ezzel így ennyi idősen? Megváltozott? Egyébként én pont egy nem tervezett gyerek voltam, amiről kb. kamaszkoromtól kezdve tudtam is, de ennek ellenére szeretettel neveltek.

2021. okt. 4. 22:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
8-as válaszolo vagyok. Az egyik szemüveges volt érettségis lány osztálytársam szereti a gyerekeket,most 22 éves az osztálytársam,de ő attol fél,ah egyszer majd terhes lesz akkor meghizik megváltozik teste.a másik érettségis lány osztálytársam az a szüléstől fél.lány osztálytársam az iker pár egyik tagja és lába születése ota befelé van fordulva,de telejs életeté l.
2021. okt. 5. 10:50
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát :)

Volt aki kérdezte, hogy mitől félek. Számomra már az elképesztő belső feszültséget generál, hogy arra gondolok, hogy bennem növekedik, aztán rúg, mozog "valaki", és a szülést sem gondolom valami kellemes élménynek.A testem kinézete szerintem a legutolsó a félelmeim sorában, hiszen ha szülök, ha nem, akkor sem fogok örökké úgy kinézni, mint 20-on éves koromban.

Igazából azért gondolkozok mégis ezen, mert mint említettem, a környezetemben már nagyon sokan a korosztályomban babáznak, illetve anyukám is ennyi idősen már várandós volt velem, nagymamámról meg már nem is beszélve.... Szóval attól félek, hogy az erre való vágynak már meg kellene lennie bennem ebben a korban és én vagyok "lemaradva".

2021. okt. 5. 13:13
 13/17 anonim ***** válasza:
Kérdező:1900-as évekbe nagyszüleink,szüleink idejébe 30-27 évesen szülés öregnek számitott,mert ott 4-5-6-7-8-9 gyerek született 1 családba. Nagyon divat volt férjhez mentél dolgoztál suli után és egészséges gyereket szültél 17-18-19-20 évesen második baba 23-24-25-26 évesen szülted 1-2-3 év volt kettő közötti kor külnöbség.váltzott a világ,más a rendszer,más a divat,nehezebb gyerek válalás,munka keresés meg magasabak az árak
2021. okt. 5. 13:22
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért megyjegyzem zárójelben, hogy régen több generáció élt együtt, így segítették is egymást és a nők zömében nem dolgoztak. Némi túlzással arra születtek, hogy ellássák a gyerekeket és végezzék a háztartási, kert körüli feladatokat. Az a világ azóta nagyot fordult. Ma egy fiatal (főleg ha egyetemre is megy) 22-3 éves koráig ő maga is gyerekként él. Eltartják, tanul, rászorul a szüleire. Ritka, ha nem. Elkezdi 23-24 évesen a saját életét. Mire megteremti két ilyen fiatal azt, ami a családalapításhoz kell, már el is érték a 30-at.

Szóval 31 éves mérnök vagyok. A környezetemben még nagyon kevés a gyerekes, most kezdenek születni. Aki fiatalabban szült, ott a férfi tag volt már idősebb, esetleg komoly egzisztenciával, vagy jó családi háttérrel rendelkező egyén.

Nem vagy lekésve semmiről! :)

Majd megérik a gondolat. De ha nem, az sem baj. Akkor egyszerűen te az a típus vagy, akinek nem ez az útja.

2021. okt. 5. 15:14
 15/17 anonim ***** válasza:
33%
Nem vagyunk egyformák, nem mindenkinek való a gyerek nevelés.Főleg aki így áll hozzá vagy ilyen a gondolkozás hogy undorodik az egésztől. Én 22 vagyok de én pl mindennél jobban szeretnék családot alapítani és gyereket vállalni csak ez nekem soha nem jöhet össze..
2021. okt. 7. 11:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Én már szültem egyet, szeretnék másodikat, de azóta így érzek, mint Te, kedves kérdező. Trauma volt az egész, mély nyomot hagyott, még nem tudok elvonatkoztatni tőle, megy a belső harc, mert közben vágynék is kistesóra, de ha rágondolok a terhességre, elfog a pánik.
2021. okt. 17. 17:13
 17/17 A kérdező kommentje:
16-os válaszoló, nagyon sajnálom ami történt veled :(. Remélem egyszer sikerül feldolgoznod.
2021. okt. 18. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!