Iszonyodom a terhességtől, más is érez így ?
Köszönöm mindenkinek a válaszát :)
Volt aki kérdezte, hogy mitől félek. Számomra már az elképesztő belső feszültséget generál, hogy arra gondolok, hogy bennem növekedik, aztán rúg, mozog "valaki", és a szülést sem gondolom valami kellemes élménynek.A testem kinézete szerintem a legutolsó a félelmeim sorában, hiszen ha szülök, ha nem, akkor sem fogok örökké úgy kinézni, mint 20-on éves koromban.
Igazából azért gondolkozok mégis ezen, mert mint említettem, a környezetemben már nagyon sokan a korosztályomban babáznak, illetve anyukám is ennyi idősen már várandós volt velem, nagymamámról meg már nem is beszélve.... Szóval attól félek, hogy az erre való vágynak már meg kellene lennie bennem ebben a korban és én vagyok "lemaradva".
Azért megyjegyzem zárójelben, hogy régen több generáció élt együtt, így segítették is egymást és a nők zömében nem dolgoztak. Némi túlzással arra születtek, hogy ellássák a gyerekeket és végezzék a háztartási, kert körüli feladatokat. Az a világ azóta nagyot fordult. Ma egy fiatal (főleg ha egyetemre is megy) 22-3 éves koráig ő maga is gyerekként él. Eltartják, tanul, rászorul a szüleire. Ritka, ha nem. Elkezdi 23-24 évesen a saját életét. Mire megteremti két ilyen fiatal azt, ami a családalapításhoz kell, már el is érték a 30-at.
Szóval 31 éves mérnök vagyok. A környezetemben még nagyon kevés a gyerekes, most kezdenek születni. Aki fiatalabban szült, ott a férfi tag volt már idősebb, esetleg komoly egzisztenciával, vagy jó családi háttérrel rendelkező egyén.
Nem vagy lekésve semmiről! :)
Majd megérik a gondolat. De ha nem, az sem baj. Akkor egyszerűen te az a típus vagy, akinek nem ez az útja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!