A mért vércukor eredményem jó, vagy aggódnom kéne?
2 cukros terhességen vagyok túl, nekem is mindig a reggeli volt a macerás, a többivel nem nagyon volt gond. A reggeli utáni 7,0 tökéletes, de ennél följebb picit se menjen.
Miket szoktál enni reggelire? Most mit ettél?
Köszi a válaszokat!
Kicsit megnyugodtam. Egy kisebb barna zsemlét ettem egy nagyon kevés kenőmájassal (Lehet kicsit túlléptem az engedélyezett 30-at) Az a legrosszabb, hogy ilyenkor még éhes se vagyok, a cukromat meg megdobja.
A kenőmájasokban általában van finomított cukor, lehet, hogy az viccelt meg picit így reggel!
A barna, rozsos, teljes kiörlésű péksütemények is sokszor "csak" kevertek, tehát van benne tk liszt/rozs/tönkölybúza liszt, de gyakran a fehérliszt a dominás. Erre is érdemes figyelni.
Aha, értem, akkor majd holnap reggel valami mást eszem, talán akkor majd jobb eredményt kapok.
Köszönöm a válaszodat!
Nekem az orvos azt mondta, hogy max a 6.
Előző terhességemnél gond volt a cukrommal, a mostanival holnap készülök a második terhelésesre.
Tényleg sok a két eredmény közötti eltérés. Beszélj az orvosoddal vagy dietetikussal.
Mennyi idős babás vagy?
A testvérem a Szent Jánosba járt a belgyógyászatra dietetikushoz (orvos), ő mondta a 7,1-es értéket. Én utánanéztem a neten is, mindenhol a 7,1-es érték szerepel. Tegnap voltam diabetológusnál (orvos) a 7-es értéket mondta. Tehát az étkezés után 1 óra múlva nem mehet 7 fölé, ez a hivatalos álláspont.
Nem lehet, hogy te az étkezés utáni 2 órás értékre gondolsz, hogy 6? Bár, 2 óra múlva már nem szokták javasolni már a mérést terhességnél, mert 1 óra múlva a legmagasabb.
Én is hasonló cipőben járok, mint Te. Nekem a cukorterhelésnél 7.8 lett a 2órás eredményem. Ami nem lenne vészes, ha anyukám nem lenne cukros. ezért engem is 160gr-os szénhidrátdiétát javasoltak. Azóta 3hetente kell járnom a dietetikushoz. Mindig reggeliznem kell itthon és ő megméri a cukrom amikor bemegyek hozzá. Egyszer volt 5.9 akkor megijedtem és rákérdeztem hogy az nem-e magas...Azt a választ kaptam, hogy 7-ig tökéletes az eredmény. Mérd többször, és próbálj meg változatosan reggelizni, akkor rá fogsz jönni, hogy mi az ami nem emeli a cukrod. Nekem például az abonett vált be. Ahogy az egyik válaszoló már írta, a barna ill rozskenyerek nem biztos hogy annyival egészségesek...Lehetséges, hogy csak adalékot raknak bele.
És ami még nagyon fontos: ne idegeskedj! Pozitívan kell hozzáállni! Én mindig arra gondolok, hogy nem fogok legalább 20kg felszedni:-)
Boldog Babavárást!
32h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!