Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Atlagosan 2300 kcal kellene...

Atlagosan 2300 kcal kellene ennunk egy nap, de nekem ez nem megy. Van valaki mas is igy?

Figyelt kérdés
:( Nekem mar most olyan mintha a baba nyomna a gyomrom v. nem tudom, de olyan hamar eltelek az etelekkel h. altalaban nem is eszem meg a szukseges kaloria mennyiseget. Probalok naponta min 3 szor enni, meg gyumolcsot zoldseget tobbszor is egy nap, de van amikor mar 1 joghurttol es egy almatol jol lakok. Most 5 honapos vagyok, es mar ez megy hetek ota. Lesz ebbol baj?Hogy lehetne ezen valtoztatni?
2008. dec. 11. 14:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az a fontos, hogy fott etelt egyel mindennap, es igazabol egyel mindent, mert mindenben van valami, amire a szervezetednek szuksege van. Felesleges dolgokat keruld. Ha rendesen etkezel, akkor nincs gaz, de azert ne csak joghurtokat egyel, hanem taplalot inkabb!
2008. dec. 11. 14:25
 2/6 A kérdező kommentje:
A baj az h. ha meg csak nyers zoldseget es gyumolcsot kellene enni, azzal nincs gond, de a fott kajanal mar gondok vannak. Nem esik jol, par falat utan mar ugy erzem mintha egy "lovat" megettem volna, fizikalisan faj a hasam -tulsagosan feszul, es utanna kell kb. 1-2 ora piheno h. ujra egyek valamit.... :( Remelem idovel elmulik, hanyinger meg ilyesmi nincs.Csak ez!
2008. dec. 11. 14:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia! Az elsö terhességemnél nálam is így volt. Roppant hamar jóllaktam (utána gyakran úgy éreztem, hogy túlettem magam), holott a jó fele a tányéron maradt. Egyébként az a tévhit, hogy kettö helyett kell enned, már elavult. Ami a kalóriát illeti, csak egy szelet (pl.sajtos) kenyérrel, ez kb. + 200 kcal-t jelent, kellene megenni naponta többet, mint eddig (de én se tudtam).

Próbálj meg többször (kb. 5-ször) enni egy nap. Tízóraira, vagy délutáni evésre iktass be nyugodtan joghurtot, gyümölcsöt. A kalóriákat nem kell számolni (én sem tettem), a lényeg az hogy vitamindúsan táplálkozz, egy fél liter tej (lehet sajt, vagy joghurt is) bevitele fontos, legyen hal hetente egyszer a napirenden, zöldség és azért húst is egyél. Szóval mindenböl,csak változatosan.

Engem az elsö terhességnél nagyon izgattak a kilók, mert nagyon kevés jött fel. De ha változatosan és vitamindúsan eszel, hidd el, mindent megkap a babád, amire szükséged van. Most várom a második babámat, most már nem próbálom tömni magam (pedig annak idején sem jött fel több, mint most). 25 hetes vagyok, s eddig össz-vissz 3,5 kg van rajtam. A doktor szerint minden rendben van.

2008. dec. 11. 14:49
 4/6 A kérdező kommentje:
:) Akkor jo. Ram 4 kilo jott fel, az meg a legelejen,(nem voltam hanyos, viszont abbahagytam a cigit:) es azota tartom maga. (Elotte eleg vekony voltam, szoval abszolut nem problema) A husban igazad van, majd probalok tobbet enni, sajnos nem vagyok nagy rajongo, de muszaj a vas miatt. Majd igyekszem, es koszi :) Jo baba varast mindenkinek. x
2008. dec. 11. 14:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia,én most 28 hetes vagyok,ugyanezzel a problémával.Kb két hete "kedvem" sincs enni.Megfözök a férjemnek,én meg szinte nem is eszek belöle.Aztán néha rám jön valami,akkor meg "azt kell most ennem".De nagy mennyiség nekem se megy.A gyümölcs okés,de én is hamar teltnek érzem magam.

Próbálom eröltetni a baba miatt,azt akarom,hogy ö viszont jó étvágyú legyen ám! :)

Boldog babavárást!

2008. dec. 11. 15:03
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én sem nagyon ettem húst a terhesség alatt, a vasam mégis teljesen rendben van. Az a lényeg, hogy rendszeresen (napi 3-4-5 alkalommal) egyél, a baba elveszi amire neki szüksége van. Egyébként a mákban is rengeteg a vas, most úgyis itt van a mákosguba ideje! :)
2008. dec. 11. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!